Voor de eerste oefenwedstrijd in het kader om de Peka Kroef Trofee van het nieuwe seizoen mocht UDI’19/CSU gelijk aantreden tegen een pittige tegenstander. Het naar de naar de 3e Divisie gepromoveerde vv Gemert was op sportpark De Smelen traditiegetrouw de opponent. Voor vv Gemert was dit de 2e oefenwedstrijd in de nog prille voorbereiding; zaterdag 27 juli jl. werd Jong FC Den Bosch in een thuisduel 2-1 verslagen door doelpunten van Thijs van Pol en Joost Habraken.

Door Fons Boekelder en foto's van Kliknieuws

Zonder de nog niet zeven teruggekeerde vakantiegangers traden de “tricolores” verre van compleet aan in Odiliapeel. Gemert had het betere van het spel en dat leverde in de 5e minuut al tot een doelpunt van Thijs van Pol:0-1. Een eerste doelpoging van UDI’19 kwam na zeventien minuten spelen. Een hoekschop vanaf rechts werd door de Gemert defensie afgeslagen en Lars van Geelkerken probeerde het uit de rebound met een afstandsschot maar wist geen doel te treffen. Niet veel later volgde er een vrije trap en kwam Sam Wassenberg een teenlengte te kort om tot scoren te komen. Een minuut later was het aan de andere kant raak als Lars van Geelkerken aan de “noodrem” moest trekken en bestraft werd met een strafschop die door topschutter Thijs van Pol werd benut: 0-2. Vijf minuten voor rust diende Stijn van den Broek de Udenaren de genadeklap toe door op aangeven van Thijs van Pol de 0-3 tegen de touwen te werken. Op slag van rust was het Willem Den Dekker die uit een vrije trap voor de 0-4 zorgde.

Minder spektakel

Na rust was er heel wat minder spektakel en werd er met de regelmaat van de klok aan beide zijden gewisseld. UDI’19 probeerde het nog wel om een treffer te forceren maar de kracht en precisie ontbraken om tot een tegentreffer te komen. Twintig minuten voor tijd gaat de bal voor de tweede keer deze middag op de stip en was het Joop Daniëls die de eindstand op 0-5 bepaalde en wist vv Gemert na drie seizoenen weer eens beslag te leggen op de PEKA KROEF Trofee. Om nu al in deze fase te spreken over een zwalkend UDI’9/CSU wat in de media wordt gesuggereerd lijkt mij na twee trainingen en een oefenwedstrijd met een incompleet team wat aan de overdreven kant.

Rabo Cup en afscheid

Zaterdagmiddag oefent UDI’19/CSU op “Parkzicht” tegen Blauw Geel’38/Jumbo uit Veghel om de Rabo cup: Aanvang 18.30 uur.

Ook wordt in deze wedstrijd afscheid genomen van Tim Wolf. Tim is onlangs gestopt met actief voetbal, door zijn drukke werkzaamheden als trainer van PSV O19 tezamen met Ruud van Nistelrooij kon hij dit niet meer combineren en is Tim tot het besluit gekomen om te stoppen met aktief voetbal bij UDI’19. Wij wensen Tim een verdiende en leuke afscheidswedstrijd toe!