ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen3

sv Meerssen - UDI'19/CSU 1-1; wedstrijd van de gemiste kansen!

Algemeen - UDI-1

Een fantastisch spelend UDI’19/CSU kreeg tegen sv Meerssen voldoende kansen om een grote uitslag op het scorebord te zetten. Maar de meeste kansen werden om zeep geholpen en dat was het enige negatieve aspect aan het spel van de Udenaren.

Door Fons Boekelder

UDI’19/CSU begon in precies dezelfde opstelling als een week eerder tegen EHC/Heuts. Normaal gesproken speelt Tufan Koca rechts achterin, maar tegen Meerssen schoof hij net als verleden week een plaatsje naar voren en dat betekende dat Lars van Geelkerken rechts achterin opereerde. Een ander opvallend detail was dat Sam Wassenberg op de bank moest plaats nemen; in zijn plaats speelde de beweeglijke Paul van der Vlist.

Oppermachtig UDI’19/CSU

De openingsfase was duidelijk voor de Udenaren en dat leverde na bijna een kwartier spelen een uitgelezen mogelijkheid op om de score te openen. Een voorzet van Paul van der Vlist wist Raoul Oomen met zijn kopbal niet doeltreffend af te ronden. Twee minuten later probeert Robin Walk het met een afstandsschot maar diens inzet was een prooi voor de Meerssen goalie. De mogelijkheden om tot score te openen kwamen er ook voor Willem Tieben die uit een hoekschop met zijn hoofd geen doel wist te treffen. Ook een schuiver van Paul van der Vlist ging maar net voorlangs.  Een tussenstand van 0-3 had dan ook zeker niet misstaan maar in de afronding waren de “tricolores” niet effectief genoeg. Meerssen stelde daar aanvallend bitter weinig tegenover behoudens een paar afstandsschoten. Vijf minuten voor rust komt dan uiteindelijk de dik verdiende voorsprong als Raoul Oomen de bal voorbij Geoffrey Jacobs binnen weet te werken:0-1.

Twee keer paal

Na rust eenzelfde spelbeeld met een oppermachtig UDI’19/CSU en was het eenrichtingsverkeer richting het Meerssen doel. Er ontstonden net als in de eerste helft riante mogelijkheden om de score op te voeren alleen de afwerking liet te wensen over. Vijf minuten na rust lijken de Udenaren tot een tweede treffer te komen als Paul van der Vlist in vrije positie de paal weet te treffen. Ook een keiharde pegel van Robin Walk die ontstond uit een afgeslagen hoekschop wist doelman Geoffrey Jacobs knap onschadelijk te maken. Een kwartier later wordt Roald van Hout diep gestuurd en op snelheid komt hij in een moeilijke positie aan de zijkant van het doel. In plaats van de bal terug te leggen op de meegelopen Sam Wassenberg of Gijs Toonen die beiden geheel vrij voor het doel stonden gaat hij voor eigen succes. Een kwartier voor tijd is het Rick Wouters die met een keihard schot voor de tweede maal voor de Udenaren de paal weet te treffen.    Als je zelf de kansen niet maakt, dan gaat er een aloude voetbalwet gelden, dat de tegenstander dan scoort. Ook deze zondag in Meerssen ging deze wet weer op wanneer tien minuten voor tijd Richard Hannon uit een voorzet met een kopbal de bal voorbij doelman Michiel Merks binnen werkt: 1-1. Drie minuten voor het laatste fluitsignaal moest Lars van Geelkerken de noodrem gebruiken om een aanvaller Emanuel Balendonck van Meerssen tot stoppen te brengen en kon met een directe rode kaart de kleedkamer gaan opzoeken. In de slotminuut schiet Agit Sahin voor Meerssen alsnog raak maar wordt het doelpunt wegens buitenspel afgekeurd.  Uiteindelijk leek het duel in blessuretijd alsnog beslist te worden in het voordeel van de Udenaren. Invaller Ferhat Coskun weet een bijna niet te missen kans van drie meter hoog over het doel te werken en daardoor bleef de stand steken op 1-1. Door deze puntendeling zakken de Udenaren van een gedeelde vierde plaats naar een gedeelde zesde plaats.

Conclusie

Al met al speelden de Udenaren een uitstekende wedstrijd waarbij maar weer eens duidelijk werd dat het ontbreekt aan scorend vermogen en als daar geen oplossing voor komt ze dat weleens kan gaan opbreken.