ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen

UDI’19 & De Wedstrijd des Levens

Algemeen

We leven door het SARS-COV-2 virus (corona) in een historisch ongekende periode, die diepe sporen nalaat in de samenleving en onze wereld.
Veel in ons dagelijks leven is tot stilstand gekomen en de anderhalve meter maatschappij is in no time een begrip voor deze bizarre tijd geworden.
Meer dan ooit beseffen we ons hoezeer het samen leven de basis van een leuke samenleving is. Kinderen verlangen naar school en missen hun leraren, maar met name de contacten met medeleerlingen, het educatieve en de lol samen. Velen zitten thuis en zouden maar al te graag gewoon naar hun werk gaan, de waarde van de sociale contacten en ontspanning in de horeca wordt eens te meer duidelijk.

De spanning en ontspanning die de sport ons levert missen we node. Zowel het actief beoefenen van ons geliefde voetbal op Parkzicht als het passief genieten ervan is niet meer mogelijk vanaf het moment dat alles voor het weekeinde van 14-3 / 15-3 vanwege de corona-crisis werd afgelast. Het sportpark is dicht, kinderen en volwassenen missen hun gezonde en aangename sportbeoefeningen, we ontberen het aanmoedigen langs de lijn, het bijpraten in de kantine en trainers, coaches en vrijwilligers kunnen hun actieve bijdrage om UDI’19 te laten draaien niet leveren. 

Vele wedstrijden van het leven zijn gestreden op ons sportpark, zowel bij de kleinsten als de groten. Natuurlijk springt de promotiewedstrijd van UDI 1 naar de 3e divisie tegen SWZ Sneek (na 2-2 in de uitwedstrijd) op 05-06-2016 er uit met een 3-0 overwinning via Nick van Dijk, Dick Smits en Lars van Geelkerken onder leiding van Bas Gösgens. Onze vrouwen 1 promoveerden op 05-05-2019 voor het tweede jaar op rij na een 0-1 oveerwinning op OJC Rosmalen door een doelpunt van Kerensa Persoons en spelen nu in de 1e klasse. Zij hadden de wedstrijd van hun leven, wat tevens gold voor alle anderen op  en rond het veld die UDI’19 een goed hart toedroegen. Vele anderen bij UDI’19 kennen zo de wedstrijd van hun leven, of het nu bij Eastern Open is of op het weekeindkamp of tijdens de voetbaldagen, voor de beker of voor het kampioenschap, in de derby of tegen een BVO. 

Momenteel hebben velen de wedstrijd van hun leven gespeeld en helaas hebben velen deze verloren. Velen zijn nog volop aan het strijden en hopelijk hoeven nog slechts weinigen de strijd aan te gaan. Als je de eerste slag hebt gewonnen volgt er voor velen nog een lange zware weg naar herstel, iets wat vele van onze voetballers en voetbalsters na een blessure hebben moeten ondervinden. Ook sportievelingen, passieve en actieve leden en supporters van UDI’19 zijn helaas getroffen. Ikzelf heb mijn verhaal reeds op 08-04 op Kliknieuws verteld, mijn verhaal was niet perse van mij, maar het verhaal van velen, die de zware variant van de ziekte hebben ondergaan, ik heb geluk gehad. Als zorgverlener wilde ik voorlichten, waarschuwen, medeleven en dankbaarheid tonen en vooral een positieve boodschap geven van hoop en vechtlust. De steun die UDI’19 via bestuur, commissies en leden en supporters geeft aan de getroffenen heb ik zelf mogen ervaren en is hartverwarmend. UDI’19 toont ook in deze periode meer dan een club te zijn. Een belangrijke empathische spil in onze maatschappij. Hopelijk snel tot ziens op Parkzicht, One for All & All for One. Deze periode maakt eens te meer de verwevenheid tussen sport en maatschappij duidelijk, beiden versterken elkaar. Tot ziens, tot UDI.

• Weet u dat een lid van onze vereniging is opgenomen in het ziekenhuis vanwege het coronavirus? Dan stellen wij het bijzonder op prijs als u ons hierover informeert, zodat wij kunnen zorgen voor een blijk van medeleven vanuit onze vereniging. Uiteraard zullen wij in het kader van de privacyregels discreet met deze informatie omgaan. Via algemeenbestuur@udi19.nl   

 

 

 

 

Jan van Asseldonk
Bestuurslid Sport en Maatschappij 2016-2019.

Deel dit artikel

Advertentie
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.