ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen

UDI’19 JO11-1: de terechte winnaar van de districtskampioenschappen

Algemeen - Jeugd

Met een bus vol spelers en fanatieke supporters vertrok de JO11-1 afgelopen zaterdag 29 februari 2020 naar Sportcentrum De Bengele in Nederweert voor de districtskampioenschappen van de KNVB winterzaalcompetitie. Een unieke ervaring voor het team om dit mee te mogen maken. Niemand wilde dit missen. Zelfs vakanties werden ingekort om zodoende rechtstreeks (in de nacht) vanuit de wintersportbestemmingen naar het sportcentrum te komen.

Voordat we deel mochten nemen moesten wij ons uiteraard nog eerst kwalificeren. Wij speelden op 21 december 2019 in de 1e ronde van de zaalvoetbalcompetitie in Sportzaal ’t Vijfeijken in Heesch onze wedstrijden. Daar troffen we de JO11-1 teams van EVVC, Nooit Gedacht, OSS’20 en HVCH. Tijdens onze eerste wedstrijd merkten we gelijk dat het zaalvoetballen toch echt heel anders is dan het veldvoetbal met name door de plofbal waarmee we speelden. Onze eerste wedstrijd tegen OSS’20 werd helaas verloren. Daarna pakten we het als een TEAM weer op en wonnen we de andere 3 wedstrijden.

De 2e ronde van deze competitie werd op 25 januari 2020 gespeeld in Sportzaal De Geer in Geffen. Inmiddels waren we gewend aan het zaalvoetballen en ging het ons voor de wind. We wonnen alle 4 de wedstrijden en werden daardoor winnaar van de zaalvoetbalcompetitie. Nu mochten we door naar de Regiokampioenschappen waar we uit gingen maken wie Regiokampioen mocht worden.

Deze Regiokampioenschappen werden op 1 februari 2020 gespeeld in sportzaal De Wervel in Volkel. In onze eerste wedstrijd kwamen we een bekende tegen namelijk onze JO11-2. Ook zij hadden zich gekwalificeerd voor de Regiokampioenschappen. Gelukkig maakte de JO11-2 het ons niet te moeilijk en konden we de wedstrijd winnen. Later in het toernooi bleek dat de JO11-2 ons nogmaals heeft geholpen door in de laatste seconden van hun laatste wedstrijd 2 belangrijke punten afsnoepte van onze directe concurrent. Daardoor wisten wij dat bij winst in onze laatste wedstrijd wij de Regiokampioen zouden zijn. Het was nog lang spannend in deze wedstrijd maar uiteindelijk konden wij de wedstrijd met 1-0 winnen. We waren Regiokampioen en mochten deelnamen aan de Districtskampioenschappen.

Om goed voor de dag te komen hadden we 4 extra trainingen ingepland. We hadden een sportzaal afgehuurd en een plofbal geleend om zo elke woensdagavond in februari te trainen. En zo stonden wij zaterdag in de districtsfinale met tegenstanders die ook net als ons Regiokampioen waren geworden. Nadat wij door de KNVB officials als team aan het publiek werden voorgesteld konden wij ons opmaken voor onze eerste wedstrijd. Tegenstander was FC Kerkrade-West. Het was nog lang spannend maar uiteindelijk wonnen wij deze wedstrijd met 1-0. Onze tweede wedstrijd speelden we tegen S.V. Heythuysen en daarin waren we in vorm. Met mooie combinaties en goals wonnen we deze wedstrijd met 4-1. En dan stond onze laatste wedstrijd tegen JVC Cuijk op het programma. Zij hadden na 2 wedstrijden 4 punten verzameld. Dus dat betekende dat wij minimaal gelijk mochten spelen. Verliezen was geen optie. De wedstrijd begon en we kwamen al snel 0-1 achter. Maar dat hadden we in onze voorbespreking in de kleedkamer ook met elkaar besproken. Afspraak was dan dat we samen als een TEAM elkaar oppepten en allemaal dat stapje extra zullen zetten. En dat gebeurde ook want JVC kwam niet meer in de buurt van onze keeper en wij kregen kans op kans. Uiteindelijk vonden we 2 keer het net en wonnen we met 2-1 onze wedstrijd. Na het eindsignaal sprongen alle spelers elkaar in de armen en mochten we een feestje vieren op het veld. Na de prijsuitreiking hebben we het feestje voorgezet onder de douche en op de terugweg in de bus.

Een geweldige prestatie en jullie mogen je terecht districtskampioen noemen! Van harte gefeliciteerd en geniet ervan! Tevens enorme dank voor alle supporters die er waren en voor de goede zorgen. Ook dankzij jullie kan dit team excelleren!

Levin Flissinger
Trainer JO11-1

Deel dit artikel

Advertentie
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.