ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2

UDI’19 JO19-1 sluit voorbereiding in stijl af

Jeugd

Na het behaalde kampioenschap in de 3e divisie afgelopen seizoen, begon de JO19-1 de voorbereiding op de 2e divisie al op 5 augustus. In de eerste week werd op zaterdag een dubbele training afgewerkt met een bijna complete selectie.

Een week later stond de eerste oefenwedstrijd op het programma: thuis tegen AWC (hoofdklasse). Maar door een paar vlijmscherpe counters van de ploeg uit Wijchen werd er met 1-2 verloren: werk aan de winkel. Doordeweeks werd er daarna meteen geoefend tegen Brabantia (hoofdklasse). Waar het na een goede eerste helft (0-3), het in de tweede helft een waar doelpuntenfestijn werd: 4-8 voor UDI’19.

Op 24 augustus vond zoals ieder jaar de Koflexwerk Select Cup plaats bij Blauw Geel’38 in Veghel. UDI’19 JO19-1 wist de finale tegen Blauw Geel (3e divisie) te winnen door de penalty’s beter te nemen: een mooie 1e plaats. Op dit toernooi werd duidelijk dat de JO19-1 er goed voor staat: conditioneel, maar ook voetballend is er duidelijk progressie te zien.

Bekertoernooi

Het bekertoernooi begon op 31 augustus met een thuiswedstrijd tegen HVCH (4e divisie): 5-1 winst. Na een goede eerste helft was de wedstrijd al bijna beslist (4-0), maar toch bleek de motivatie niet voldoende om de tweede helft aan te zetten voor een nog mooier resultaat. Na een doordeweekse wedstrijd tegen UDI’19 2 (2-2 gelijkspel) moest de O19-1 daarna op bezoek bij DAW (hoofdklasse) uit Schaijk. Hier werd met 0-9 gewonnen na een slap eerste kwartier. De ploeg ging met een 0-4 stand de rust in en wist in de tweede helft uit te lopen naar 0-9.

De laatste bekerwedstrijd stond afgelopen zaterdag op het programma: poulewinst moest worden veiliggesteld ten koste van JVC Cuijk (4e divisie). De club uit Cuijk begon fel en wist UDI’19 bij vlagen goed onder druk te zetten. Maar naar mate de eerste helft vorderde nam UDI’19 het initiatief over en werd er nog voor de rust gescoord: 0-1. In de tweede helft werd er bijna niks weggegeven en werd er zelfs nog 3x gescoord (0-4). UDI’19 JO19-1 bekert hiermee verder als koploper in de poule.

Start van de competitie

Aankomende zaterdag staat de eerste competitiewedstrijd op het programma: uit naar MVV JO19-1 uit Maastricht. Het avontuur in de 2e divisie gaat hiermee van start.