Algemeen - UDI-1

De winterstop zal door de meeste clubs traditiegetrouw worden benut met het spelen van een aantal oefenwedstrijden, zo ook voor UDI’19/CSU waar drie oefenwedstrijden stonden gepland.

Door: Fons Boekelder

UDI’19/CSU – OSS’20

In de eerste wedstrijd ging men tegen de ongeslagen koploper in de Derde Divisie OSS’20 na een 0-1 ruststand geheel onnodig met 1-3 onderuit. Het doelpunt van de Udenaren bracht ze na rust via een strafschop van Anass Aamir langszij: 1-1. In het verdere verloop van de wedstrijd had OSS’20 de hulp van doelman Michiel Merks nodig om op voorsprong te komen. Deze legde de bal onbedoeld klaar voor een speler van OSS’20 die daar dankbaar van profiteerde: 1-2. Doelman Michiel Merks werd de grote ongeluksvogel van de thuisploeg door een speler van OSS’20 onderuit te halen wat strafschop en een doelpunt en tevens de 1-3 eindstand betekende.

WNC – UDI’19/CSU

De wedstrijd die volgde was tegen 1e klasser in het zaterdagvoetbal WNC in Waardenburg. Deze wedstrijd eindigde na 45 minuten door doelpunten van Ferhat Coskun en Wietse van Lankveld in een 1-2 rustand voor UDI’19/CSU. Wegens een ernstige blessure van een WNC-speler die per ambulance naar het ziekenhuis moest worden vervoerd werd de wedstrijd niet meer hervat.

HVCH – UDI’19/CSU

De laatste testmatch was tegen eveneens een 1e klasser HVCH uit het naburige Heesch die met 2-7 werd gewonnen. Deze wedstrijd eindigde voor de Udenaren in een zevenklapper door doelpunten van Sam Wassenberg 3x, Ferhat Coskun, Anass Aamri, Jordy van Horrik en Abid El Idissi. Door deze overwinning kende de “Tricolores” een uitstekende generale voor de thuiswedstrijd van a.s. zondag tegen OJC Rosmalen.

Lodewijk de Kruif na afloop: "We hebben de regie van het duel bepaald en hebben vaak gescoord; het was een nuttig oefenduel. Na rust hadden we weinig meer van ze te duchten”. Ook was hij zeer te spreken over het optreden van Sam Wassenberg die met drie doelpunten duidelijk aanwezig was.