ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen7

UDI’19/CSU heeft de eerste uitwedstrijd van het seizoen tegen Longa’30 met 0-2 gewonnen. De doelpunten kwamen op naam van Roald van Hout en Sam Wassenberg. Door deze overwinning mogen de Udenaren zich voor een dag met vier punten uit twee wedstrijden koploper noemen in de hoofdklasse B.

Door Fons Boekelder

UDI’19 begint in dezelfde opstelling als een week geleden tegen Moerse Boys in een 4-2-3-1 variant met vaak Rick Wouters diep doorgeschoven als een verkapte linksbuiten en waar Sam Wassenberg en Roald van Hout vaak in het centrum van de aanval te vinden zijn. Het middenveld van UDI’19 was volledig in handen van de sjouwers Wietse van Lankveld en Robin Walk.

UDI opent score

Na veertien minuten opent UDI’19 de score; feilloos profiteert Roald van Hout van de positionele wanorde bij Longa’30 en kan hij na een loopactie van zo’n veertig meter met een prachtig doelpunt de score openen:0-1. De “tricolores” hebben voor rust geregeld het initiatief, maar tot echte scoringskansen leidt het niet, hooguit tot dreiging.

Meteen na rust krijgt Longa’30 rand zestien meter een vrije trap toegewezen die door Jurgen Weijman naast wordt geschoten. Niet veel later is het na mistasten van Willem Tieben die Boet Kemperman de gelegenheid biedt om Longa’30 langszij te komen maar doelman Michiel Merks weet een treffer te voorkomen. In het verdere verloop van de tweede helft krijgen de Udenaren steeds meer kleur op de wangen en blijven de aanval zoeken dat leidde tot diverse mogelijkheden om de voorsprong te vergroten.

Tweede treffer laat op zich wachten

Na een uur voetballen wordt er geheel onnodig door Dirk Doppen een dubbele “aanslag” op Raoul Oomen en Robin Walk gepleegd wat door scheidsrechter Stevens wordt afgedaan met slechts een gele kaart waar veldverwijdering zeer zeker op zijn plaats zou zijn geweest. Tien minuten voor tijd is er een voorzet van Raoul Oomen die door Sam Wassenberg wordt binnen gewerkt: 0-2. Vijf minuten later komt er een levensgrote kans voor de Udenaren wanneer een inzet van Sam Wassenberg geen doel weet te treffen en in de rebound Raoul Oomen binnen de vijf meter in een verlaten doel hoog over schiet. Ook Roald van Hout was nog dicht bij een derde treffer maar de Longa’30 doelman bracht zijn afstandsschot tot redding. In blessuretijd staat de dwarsligger nog een treffer in de weg als Wietse van Lankveld uithaalt en het ijzerwerk weet te raken en blijft het bij 0-2.

UDI’19 kan zich nu gaan richten op de volgende thuiswedstrijd tegen rksv Nuenen op zondag 15 september a.s.

Trainer Lodewijk de Kruijf sprak na afloop wedstrijd van “Een verdiende en een overtuigende overwinning’’.