ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen6

UDI’19 meiden winnen NK Straatvoetbal!

Algemeen - Jeugd

Op zaterdag 6 juli jl. nam een team van 6 UDI’19 meiden in de Jaarbeurs in Utrecht deel aan het Nederlands Kampioenschap Straatvoetbal 4 X 4. Het team bestond volledig uit meiden die bij UDI voetballen of in het komend seizoen bij UDI’19 komen voetballen:

Dit waren: Suus Rooijendijk – JO15-3, Bente Schutjens – JO15-2, Ted Rooijendijk – JO15-1, Marit Blom – JO17-4, Sem vd Pas – JO17-2 en Nicole Theunisz – JO17-2. Dit team stond onder leiding van coach Lotte van Hoof ( JO17-4).

Poulewedstrijden

Met 10 teams uit het gehele land, verdeeld in 2 poules van 5, was het zeker geen vanzelfsprekendheid dat de titel in de wacht zou worden gesleept. Tijdens de eerste wedstrijd tegen Tweelingdorp Meiden kon er lekker worden warm gedraaid voor de rest van het toernooi. Met een 11-1 zege was de toon voor de dag gezet.

Dat dit echter allesbehalve representatief was voor het niveau dat de meiden deze dag voor de kiezen zouden krijgen bleek wel in de volgende wedstrijd tegen Utrecht Champions. Voordat de meiden goed en wel in de gaten hadden dat de wedstrijd was begonnen keken ze tegen een 1-4 achterstand aan. Met een wedstrijdduur van 8 minuten is dat normaal gesproken onoverbrugbaar. Daar dachten ze zelf echter anders over en ze wisten de score op miraculeuze wijze nog om te draaien in een 5-4 overwinning.

In de 3e wedstrijd tegen Vjenne Soccer Girls was de opdracht simpel: Winnen en de Halve Finale is een feit. Dit werd dan ook gedaan met 3-1. In de laatste Poulewedstrijd was het team van Joga Bonita, de nummer 2 van de ranglijst achter onze meiden, de tegenstander. Een zeer goede ploeg, bestaand uit speelsters van diverse vertegenwoordigende Nederlands elftallen. Technisch zeer vaardige speelsters welke het echter zeer moeilijk hadden met onze meiden. Deze wedstrijd eindigde dan ook in een 1-1 stand waarmee beide ploegen door gingen naar de halve finales.

Gezien het niveau van de andere poule was het de verwachting dat deze 2 ploegen elkaar in de finale weer zouden treffen. Onze meiden mochten aantreden tegen El Mazouni, de nummer 2 van de andere poule en boekten een gemakkelijke 5-1 overwinning. Dat onze concurrent Joga Bonita de winnaar uit de andere poule met 4-0 versloeg was al evenzeer volgens verwachting en bracht dit toernooi de finale die het verdiende.

Finale

Na een moeizaam begin voorafgaand aan de finale ( onze tegenstander weigerde om onduidelijke redenen om hesjes aan te doen die de beide ploegen moest onderscheiden) werd er eindelijk afgetrapt. Deze ploegen lagen zo dicht bij elkaar dat het moeilijk was om een winnaar te voorspellen, en dat bleek!

Nadat onze meiden snel achter kwamen maakten ze ook snel weer gelijk en namen daarna de leiding. Tot aan de rust werd er echter over en weer gescoord en deze werd uiteindelijk bereikt met een 3-3 ruststand. Tijdens de rust werd er goed overlegd door Lotte en haar team en de meiden beginnen vol vertrouwen aan de 2e helft.

Ook in deze helft eenzelfde beeld, namelijk dat van een gelijk opgaande wedstrijd. Onze UDI’19 meiden lijken positioneel wat beter te staan dan de individueel sterke tegenstanders van Joga Bonita. Er wordt door beide teams nog 2 keer gescoord waardoor de wedstrijd eindigde met een 5-5 stand en er een heuse Golden Goal aan te pas moet komen om het verschil tussen deze ploegen te brengen.

De vastberadenheid en het goede voetbal van onze meiden geeft daarin de doorslag. Nadat Sem v.d. Pas op een speelster op de doellijn stuit is het Ted Rooijendijk die de terugkaatsende bal onberispelijk en zonder twijfel snoeihard in de bovenhoek van het doel schiet: 6-5 en de meiden hebben het geflikt!

" UDI'19 Nederlands Kampioen Straatvoetbal 4 X 4! "

Geweldige prestatie

Een geweldige prestatie van dit team op dit kwalitatief hoogstaande toernooi waarmee ze naast de beker en medaille voor de eerste plaats ook nog eens een VIP-reis hebben gewonnen naar de EK-Kwalificatie wedstrijd van Nederland tegen  Noord-Ierland in september. Wat een dag en wat een bewijs van het enorme aanwezige talent binnen onze vereniging!

Speelsters en Lotte, van harte proficiat met dit resultaat en uiteraard gaat er tevens een grote dank uit naar Drukkerij Ketelaars voor het ter beschikking stellen van de shirts. Daarmee konden de meiden nog een keer pronken met het prachtige jubileumshirt!