ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen9

UDI’19 met lege handen huiswaarts vanuit Hendrik Ido Ambacht; 3-2

Algemeen - UDI-1

UDI’19/CSU is de tweede periode slecht begonnen door in Hendrik Ido Ambacht tegen IFC na een 1-1 ruststand met 3-2 onderuit te gaan. Hierdoor leden de “Tricolores” hun vierde nederlaag van het seizoen. De wedstrijd begon met één minuut stilte i.v.m. het overlijden van UDI’19 Erelid Nol Verhoeven èn tegen racisme op de sportvelden.

Door Fons Boekelder

In een gelijkopgaande eerste helft creëerde UDI’19/CSU een aantal goede mogelijkheden om te scoren. Na twaalf minuten gaat Rick Wouters goed door over de linkerflank, zijn inzet is echter een prooi voor de boomlange doelman Yordy Godijn. Drie minuten later volgt van diezelfde doelman een slechte uittrap, de bal wordt onderschept door Roald van Hout die vervolgens alleen op het vijandelijke doel afging en leek de 0-1 te vallen. Zijn inzet was te zacht en niet zuiver genoeg, de bal rolde maar net naast de verkeerde kant van de paal van het doel. Halverwege de eerste helft volgt een hoekschop van IFC die in de voeten van Danny Slingerland beland. Deze speler die op doel vuurde, zag de bal van richting veranderen door Wietse van Lankveld, waardoor deze buiten bereik van doelman Michiel Merks in het doel verdween: 1-0. Na ruim een half uur spelen moest Raoul Oomen na een overtreding noodgedwongen met een blessure het veld verlaten; hij werd vervangen door Ferhat Coskun. De Udenaren kwamen in dit stadium van de wedstrijd niet veel verder dan de rand van de zestien meter van IFC. Op slag van rust is het dan toch raak als Paul van de Vlist uit scrimmage voor het doel van IFC de gelijkmaker binnen schiet: 1-1.

Tweede helft

Na rust was het al binnen twee minuten raak voor IFC. Een pass van Youri Rombouts bereikte de behendige en snelle Everon Pisas die enkele UDI-verdedigers van zich wist af te schudden en de 2-1 wist binnen te schieten. De Udenaren hadden even tijd nodig om zich te herpakken. In de drieënvijftigste minuut ontstaat er een mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen wanneer Rick Wouters uit een hoekschop maar net keihard over kopt.  Vanaf dat moment was de ploeg uit Hendrik Ido Ambacht gevaarlijker dan de Udenaren, maar tot echt veel uitgespeelde kansen kwamen de gastheren ook weer niet. Toch wist IFC in de zeventigste minuut de voorsprong te vergroten toen doelman Michiel Merks een inzet niet goed onder controle kreeg en Esey Kiflom Tsegay daarvan profiteerde en de 3-1 binnen schoot. De wedstrijd leek gespeeld, maar UDI’19 rechtte de rug voor een spannende slotfase. Een afstandsschot van Thijs van der Linden in de tachtigste minuut kon de IFC-doelman de bal niet voldoende keren en was het Sam Wassenberg die in de rebound de 3-2 wist te verzilveren. De ploeg probeerde nog wel een gelijkspel uit het vuur te slepen wat misschien wel verdiend was geweest, maar dat is een schamele pleister op de wonde.