ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen5

UDI’19 na goede start toch kopje onder tegen OJC

Algemeen - UDI-1

UDI’19/CSU heeft zondagmiddag de streekderby op sportpark “Parkzicht” tegen OJC Rosmalen niet weten te winnen. Ondanks een goede start moesten de Udenaren met 1-3 het hoofd buigen voor de ploeg uit Rosmalen.

Door: Fons Boekelder

Flitsende start

Het team van Lodewijk de Kruif kwam goed uit de startblokken. In de eerste minuut was er al een mogelijkheid voor Roald van Hout maar ziet zijn inzet voorlangs het doel verdwijnen. Vijf minuten later moest Thijs van der Linden met een sliding reddend optreden om een doelpoging van Jaouad Chraou te voorkomen. Niet veel later zet Ferhat Coskun zijn tegenstander op het verkeerde been en is zijn voorzet op maat voor Sam Wassenberg (zie 1e foto) die met een rake kopbal de bal tegen de touwen kopt:1-0. Vanaf dat moment kregen de bezoekers meer grip op de wedstrijd en werden zij dominanter.

Gelijkmaker

Na ruim een half uur spelen is er een vrije trap op zo’n 25 meter voor het doel van Michiel Merks. Een perfect genomen vrije trap van Roel van der Sande wordt binnengekopt door spits Jaouad Chraou:1-1. De thuisploeg ging direct op jacht naar een doelpunt; een vrije trap genomen door Wietse van Lankveld werd binnengekopt door Willem Tieben. Helaas voor de Udenaren werd het doelpunt om onduidelijke redenen afgekeurd.  Op slag van rust ontstaat er voor het UDI-doel een grote mogelijkheid voor OJC Rosmalen; het was Michiel Merks die met zijn redding de Udenaren voor een achterstand behoedde.

Tweede helft

UDI’19/CSU begon ongewijzigd aan de tweede helft; OJC Rosmalen paste een wissel toe en bracht Bram Nijhof voor verdediger Niels Mulder. Er ontstonden direct na rust mogelijkheden voor de Udenaren, een voorzet vanaf rechterflank door Rick Wouters werd zowel door de verdedigers van OJC Rosmalen als de aanvallers van UDI’19/CSU gemist. Ook een voorzet van Tufan Koca werd door Sam Wassenberg niet doeltreffend afgerond.

Achterstand

Aan de andere kant was het na bijna een uur spelen wel raak. Een voorzet vanaf links door Ilias Zaimi wordt door Jaouad Chraou met binnenkant rechtervoet binnengewerkt:

1-2. Een paar minuten later wordt Paul van der Vlist uit een pass van Rick Wouters in stelling gebracht, zijn inzet gaat maar net naast. Tien minuten later lijken de Udenaren langszij te komen. Een doelpunt van Ferhat Coskun wordt door scheidsrechter Boyd van Kommer wederom om onduidelijke redenen afgekeurd. Met nog een kwartier te gaan is Roel van de Sande met een fraaie actie die met zijn pass Jaouad Chraou bereikt en hij vervolgens met zijn derde treffer van de middag de eindstand bepaalde op 1-3.

Opstelling UDI’19/CSU

Michiel Merks, Tufan Koca (A), Thijs van der Linden, Willem Tieben, Rick Wouters, Wietse van Lankveld, Robin Walk, Roald van Hout, Sam Wassenberg, Paul van der Vlist (63e Teun Bloem) (75e Raoul Oomen), Ferhat Coskun.

Bekerwedstrijd

Donderdag 23 januari a.s. speelt UDI’19/CSU de eerder afgelaste bekerwedstrijd tegen Stormvogels’28 uit Siebengewald, aanvang 20.00 uur, Sportpark Stormvogels’28 Gochsedijk 87, 5853 AB Siebengewald (± 40 km).