ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen

UDI'19 neemt ook deel aan competitie Onder 23

Algemeen - Senioren

Dit seizoen wordt in de districten Zuid I en Zuid II gestart met een competitie voor spelers onder 23 jaar.

In het seizoen 2019/'20 nemen Blauw Geel’38/JUMBO, Dongen, Treffers, Geldrop, Gemert, RKSV Nuenen, OJC Rosmalen, OSS’20, UDI’19/CSU en UNA als eerste tien clubs deel aan deze nieuwe competitie.

Met de start van deze competitie komt de KNVB tegemoet aan de wens van een aantal amateurclubs uit de hogere regionen van het amateurvoetbal. Deze clubs gaven bij de KNVB aan problemen te ondervinden bij de overgang van spelers vanuit de jeugd naar de senioren.

Betere aansluiting

Deze, veelal talentvolle, spelers vinden moeilijk direct aansluiting bij het eerste elftal, omdat die stap zowel technisch als fysiek vaak te groot is. Het gevolg is dat er spelers uitstromen en stoppen met voetbal of ervoor kiezen om bij een andere club op een lager niveau te gaan voetballen. Hierdoor ondervinden steeds meer clubs in het hogere amateurvoetbal problemen met het samenstellen van een kwalitatief goed tweede elftal.

De deelnemende clubs spelen een halve competitie in de maanden september tot en met april. In de wintermaanden, december tot en met februari, ligt de competitie stil. De speeldatums zijn 10 september – 24 september – 8 oktober – 5 november – 19 november – 3 december – 7 maart – 7 april – 21 april en 12 mei.

Deel dit bericht

Actueel

Advertentie
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.