ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen

UDI’19 uitgeschakeld in de beker door rksv Erp; nummer twaalf van de 1e klasse

Algemeen - UDI-1

Een paar dagen na de jubel om de competitiezege op Moerse Boys (0-3) beleefde UDI’19/CSU donderdagavond op eigen veld een afgang in de KNVB districtsbeker.

Tegen rksv Erp, dat uitkomt in de 1e klasse en daarin een twaalfde plaats inneemt, ging men met 1-2 onderuit.

Door Fons Boekelder

De ploeg hoopte vertrouwen te tanken in het bekertoernooi na twee competitiezeges op rij maar kwam donderdagavond bedrogen uit. In de stromende regen op een van de kunstgrasvelden die de club rijk is begon Erp sterk aan de wedstrijd. Na vijf minuten was het ex-Blauw Geel’38 aanvaller Emiel van der Sanden die met een strakke schuiver doelman Nick van der Horst het nakijken gaf: 0-1. Een kleine tien minuten later zorgde Ruud Delissen voor de 0-2. Niet veel later is er een directe rode kaart voor Rens van der Steen (Erp) als hij de doorgebroken Roald van Hout neerlegt en Erp met een ondertal verder moest.

Enige hoop

Direct na rust gaf Sam Wassenberg de Udenaren weer wat hoop om de aansluitings-treffer op het scorebord te brengen: 1-2. Wie dacht dat UDI’19/CSU nu massaal uit de loopgraven zou komen kwam bedrogen uit. De Udenaren speelden in een te laag tempo en kregen slechts sporadisch een paar kansjes. In het verdere verloop van de wedstrijd kreeg tot overmaat van ramp Tufan Koca zijn tweede gele kaart van de avond en waren beide teams qua veldbezetting weer in evenwicht. In het slotkwartier probeerde UDI’19 met man en macht om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen maar de scherpte om te scoren ontbrak; daarbij was Erp nog dicht bij de 1-3. Al met al was het voor UDI’19 toch een kwestie van eigen schuld dikke bult waarna UDI’19/CSU afdroop en de buren uit Erp zich in het feestgedruis konden storten.

 

Deel dit artikel

Advertentie
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.