ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen7

UDI’19 verliest wedstrijd met twee gezichten

Algemeen - UDI-1

De toeschouwers op sportpark ”De Broeklanden” in Malden zagen zondagmiddag een wedstrijd met twee gezichten. Een helft lang was UDI’19/CSU de bovenliggende partij. In die fase hadden de Udenaren Juliana’31 op de knieën kunnen dwingen, de definitieve nekslag bleef echter uit. Na rust gooide Juliana’31 alle schroom van zich af en liepen ver in blessuretijd uit naar een geflatteerde 4-1 overwinning.

Door Fons Boekelder

Bovenliggende partij

Trainer Lodewijk de Kruif had zijn formatie op een plaats gewijzigd ten opzichte van het laatste duel thuis tegen Nuenen. Hidde van Dongen bleef op de bank en werd vervangen door Ferhat Coskun. De eerste gevaarlijke aanval van UDI’19 was er na acht minuten spelen wanneer Raoul Oomen over rechts goed doorkomt en Ferhat Coskun nalaat de bal binnen te glijden. Na een kwartier eenrichtingsverkeer sloeg de ploeg uit Malden toe. Vincent van Beek kan vanaf de linkerflank een voorzet geven die door Lars Loermans voorbij doelman Michiel Merks wordt binnen gewerkt:1-0. Vier minuten later volgt een perfecte pass van Robin Walk op Roald van Hout en is er een grote kans om op gelijke hoogte komen, echter de doelman van Juliana’31 was een sta in de weg. Twaalf minuten later was het echter wel raak, een vrije trap van Wietse van Lankveld belandde in het vijf meter gebied en het was Sam Wassenberg die met de punt van zijn schoen de bal voor het laatst raakte: 1-1. Tot zo’n vijf minuten voor rust gebeurde er weinig door Juliana’31 voor het doel van de “tricolores” en waren de Udenaren met verzorgd en goed voetbal de bovenliggende partij. Een overtreding van Rick Wouters op slag van rust werd bestraft met een vrije trap op zo’n 25 á 30 meter voor het doel van Michiel Merks, het was Jeroen Meijers die de bal voorbij de niet geheel vrij uitgaande UDI-doelman binnen werkte: 2-1.

Onherkenbaar UDI’19

Na rust leken de gastheren alle schroom van zich afgegooid te hebben en stond er een onherkenbaar UDI’19 binnen de lijnen. Door gebrek aan creativiteit kwamen de Udenaren aanvallend nauwelijks in de tweede helft in het stuk voor en Juliana’31 tankte hierdoor vertrouwen en toonde zich in de tweede helft een volwaardige opponent voor de Udenaren. Het was wachten tot het moment dat Juliana’31 de score verder zou uitbouwen. Dat gebeurde pas ver in blessuretijd wanneer doelman Michiel Merks zich tweemaal verslikte op inzetten van Martijn Wolf en opnieuw Jeroen Meijers die uiteindelijk de eindstand op 4-1 bepaalden en leden de Udenaren hun eerste nederlaag van het seizoen.