UDI´19 VR1 laat winst in de laatste minuut door de handen glippen; 2-2

Algemeen - Vrouwen

In de bekerpoule waar UDI’19/CSU VR1 speelt zitten naast Topklasser FC Eindhoven VR1 en 1e Klasser Prinses Irene VR1 ook RKVV Velsen VR1.

RKVV Velsen VR 1 een 1e Klasse team uit omgeving IJmuiden. Een goede middenmoter die zich bewezen heeft in de 1e klasse, dus een mooie uitdaging voor het jonge team van Janine Rongen om als kersverse 1e Klasse team proberen de volle mep aan punten op te halen in het verre Westen.

Op een droog (en daardoor wat stroef) grasveld onder een lekker zonnetje gaat de eerste bekerwedstrijd van start. Na een kwartiertje wennen aan de tegenstander en de kat uit de boom kijken wordt UDI’19 al wat sneller en kunnen ze druk zetten op de verdediging van RKVV Velsen.  UDI’19. De voorhoede bestaande uit Ashly Henraath, Kerensa Persoons en Yaella Gerrand zijn regelmatig gevaarlijk voor Velsen, maar echte kansen levert het nog niet op in het eerste deel van de eerste helft.

Aan de andere kant krijgt Velsen een aantal corners en wat kleinere kansen, maar die worden door keepster Nienke van de Donk of door verdedigers Senne vd Kerkhof, Michelle de Gier, Yentl Zinken en Marit van der Lee weggewerkt voordat Velsen er iets mee kan doen.

Het middenveld is onder controle met Mabel Cremers, Nalini Randjiet-Singh en Fenne van Sleeuwen en zij slagen erin om de bal steeds beter bij onze aanvallers te krijgen, vooral op links lag in de eerste helft het veld open waar Ashly vaak makkelijk bereikt kon worden.

In de 22e minuut appelleert UDI’19 vergeefs voor hands maar het spel gaat verder en een beetje afgeleid door het vergeefse appél is er wat minder focus en slaagt Velsen erin om tegen de verhouding in het eerste doelpunt van de wedstrijd te scoren.

Maar de vreugde voor Velsen is van korte duur want 5 minuten later kan Mabel met een mooie pass Ashly bereiken, die de ver uitgelopen keepster handig kan omzeilen en vanaf links, net buiten de 16 meter, de bal over de grond naar het doel schopt waarbij de bal tergend langzaam over het stroeve gras maar buiten het bereik van de keepster het doel in rolt. De stand is hiermee gelijkgetrokken.

Er volgen o.a. kansen voor Kerensa, Ashly, Yaella, Nalini (die kort voor rust de bal net naast de paal ziet gaan) en Mabel, maar deze worden niet verzilverd, duidelijk is wel dat UDI’19 druk kan zetten op Velsen en kansen kan creëren, maar ze moeten er dan wel in gaan.

De eerste helft verloopt verder zonder blessures en de prima fluitende KNVB-scheids fluit na stipt 45 minuten af voor de rust, stand is 1-1.

In de tweede helft wordt Velsen gedwongen om met lange ballen naar voren te komen omdat UDI’19 de gelederen gesloten houdt waardoor opbouw vanuit achteren niet mogelijk is voor de thuisclub.

UDI’19 verhoogt de druk op Velsen met als resultaat een aantal corners en kansen. Ook gaat Velsen wat feller in de duels wat enkele vrije trappen oplevert voor UDI’19. Velsen zorgt voor een benauwd moment voor UDI’19 als Velsen de bal dicht bij de doellijn krijgt maar Nienke en Michelle krijgen de bal net op tijd weggewerkt. Korte tijd later volgt er weer een benauwd moment als de snelle nr. 13 van links de bal net voor goal langs schiet.

Na de rust wordt eerst Marit gewisseld voor Bregje Jacobs en in de 60e minuut wordt Yaella gewisseld voor Nicole Theunisz. Met dit verse bloed wordt de aanval ingezet om op voorsprong te komen.

Na ruim een kwartier spelen raakt aanvoerder Yentl geblesseerd waardoor het spel lange tijd stilligt omdat het even duurt voordat ze weer verder kan spelen, maar gelukkig kan de aanvoerder de wedstrijd helemaal uitspelen.

Nu is het Velsen wat telkens erin slaagt om drukte te veroorzaken voor de goal van Nienke. Senne kan de nummer 13 ternauwernood afstoppen met een gewaagde, maar geslaagde tackle op de bal waardoor de bal naast gaat en het gevaar geweken is.

In de 79e minuut wordt Ashly gewisseld voor Britt Conway en gaat UDI’19 er vol voor om de 1-2 op het scorebord te zetten.

In de 88e minuut neemt Kerensa een vrije trap richting het 16 meter gebied, waar Mabel de bal al op staat te wachten en met een kopbal de bal langs de keepster kopt die nog met een snoekduik de bal probeert te pakken, maar de bal stuitert aan de rechterkant het doel in. Voor de 16-jarige Mabel haar eerste goal voor UDI’19 VR1 en een belangrijke, want hiermee staat UDI’19 op voorsprong met nog maar enkele minuten te gaan. Een goed geschoten vrije trap en een mooie kopbal met 1-2 als resultaat.

Maar zoals de Amerikanen zeggen, ‘it ain’t over till the fat lady sings’, zolang er nog niet gefloten is, kan er nog van alles gebeuren. Door de blessures in de tweede helft komen er ettelijke minuten bij de speeltijd en moet UDI’19 er nog voor waken dat Velsen niet de gelijkmaker scoort.

Er volgt nog een vrije trap voor Velsen, maar Nienke plukt de bal tijdig uit de lucht. UDI’19 blijft in de laatste minuten nog steeds druk zetten om met een derde doelpunt het definitief af te maken, maar pogingen van Yentl en Britt leveren geen doelpunt meer op. Ondertussen fluit de scheids nog steeds niet vanwege de extra blessuretijd.

Intussen ziet Velsen nog steeds mogelijkheden en de nr. 14 van Velsen komt gevaarlijk dicht vanaf links bij de goal van UDI’19, maar de bal vliegt voorbij de goal. Velsen blijft aanvallen en de Udense verdediging moet alle zeilen bijzetten. In de 94e minuut schiet Velsen met een lange bal de bal naar de nr. 13 die de hele wedstrijd al gevaarlijk was voor UDI’19 en zij schiet met een hoog balletje de bal over Nienke in het doel van UDI’19 en zet daarmee de eindstand van 2-2 op het scorebord.

En zo glipt de overwinning alsnog door de vingers als in de 95e minuut de scheids de wedstrijd affluit, maar terugkijkend was het een mooie pot voetbal die liet zien dat er zeker potentie bij de Udense dames aanwezig is om met rechte rug de komende wedstrijden aan te gaan.

De eerste helft speelde UDI’19 scherper en beter, maar ook in de tweede helft waren ze de betere partij. Jammer van de tegengoal in de laatste minuut in de blessuretijd, gezien het spel was het verdiend geweest om de 3 punten naar Brabant mee terug te nemen.  Volgende week wacht FC Eindhoven VR1, wat een hele uitdaging zal worden, maar waar ook veel van geleerd kan worden.

Klik hier voor enkele foto's en rechts onder een video!