ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen1

UDI’19 VR1 zet FC Eindhoven opzij in de bekerpoule: 3-2!

Algemeen - Vrouwen

De tweede ronde op 8 september in de bekerpoule was een thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven VR1. Na het nipte gelijkspel vorige week in Velsen zijn de jonge dames van UDI’19 er klaar voor om er vol tegen te gaan tegen FC Eindhoven. Een paar meiden van UDI’19/CSU VR1 kennen FC Eindhoven goed om dat ze daar gespeeld of getraind hebben, dus extra motivatie om de wedstrijd te winnen (en extra “inside information” over hoe sommige speelsters van FC Eindhoven spelen en hoe ze aangepakt kunnen worden…)

Verslag en foto's door Carl-Peter Cremers

In het kader van interne opleiding werden de UDI’19 vrouwen vandaag versterkt met Ted Rooijendijk uit de JO15-1 en Sem van der Pas uit de JO17-2. Samen met Kim Claassen begonnen zij als wissel maar in het laatste deel van de wedstrijd waren de drie wissels een welkome versterking en hebben ze een belangrijke rol gespeeld in de uitslag, maar daarover later meer.

In het eerste kwartier was het aftasten voor beide teams maar werd er wel direct vlot en fair gevoetbald, iets wat we de hele wedstrijd terugzagen. Keepster Nienke van UDI’19 werd al vrij snel op de proef gesteld, maar ze kon Eindhoven lange tijd op afstand houden, terwijl UDI’19 regelmatig kansen creëerde voor het doel van Eindhoven. In de 35e minuut is het Eindhoven die de score opent uit een kluts situatie bij het doel. Nadat de bal eerst is weggekopt lukt het FC Eindhoven speelster Jolijn om de bal in het geharrewar voor de Udense goal in de linkerhoek te schieten waarbij Senne en Nienke er net niet bij kunnen.Met 1-0 voorsprong voor de bezoekers gaan we de rust in en kunnen we ons op gaan maken voor het slotstuk in de tweede helft.

De tweede helft begint rustig met kansen over en weer voor beide ploegen, maar het lukt de teams niet om te scoren. In de 60e minuut wisselt UDI’19 coach Janine Rongen 3 speelsters en komen Kim, Ted en Sem in het veld. UDI’19 gaat meer druk op FC Eindhoven zetten en amper een paar minuten nadat ze in het veld staat kan Ted een steekpass geven op Kerensa die vrijkomt voor de uitgelopen keepster. Kerensa houdt haar hoofd koel en slaagt erin om de keepster te passeren en met een sliding de bal in de goal te schieten.  Hiermee staat het weer 1-1 en krijgt UDI’19 de smaak te pakken om voor de 2-1 te gaan.

De druk neemt toe op het doel van de keepster van FC Eindhoven en als in de 78e minuut Ted aan de rechterkant door kan breken, komt Ted letterlijk de keepster tegen die ver uit loopt. De keepster blokkeert Ted volledig waarbij Ted ten val komt in het 16 meter gebied. De scheids geeft hier terecht een penalty voor en een gele kaart voor de keepster. Kerensa neemt de penalty en schiet de bal koelbloedig in de rechterbovenhoek en zet daarmee UDI’19 weer op voorsprong en scoort haar tweede doelpunt van de wedstrijd.

Maar FC Eindhoven is ook gebrand op de winst en kort achter elkaar krijgt Nienke aanvallen te verduren. In de 85e minuut komt Rosa van FC Eindhoven aan de linkerkant vrij en kan de bal langs keepster Nienke in het net schieten en brengt FC Eindhoven weer terug op gelijke hoogte. Het is 2-2 en het scenario van vorige week lijkt zich voor de Udense dames te herhalen waarbij een gelijkspel de uitkomst lijkt te worden met nog een 5-tal minuten op de klok. Maar nog geen minuut later is de vreugde van FC Eindhoven voorbij als Mabel een korte pass geeft naar Ted die net binnen het 16 meter gebied uit kan halen en de keepster van Eindhoven verrast als de bal langs haar in de linkerhoek van de goal rolt. Een mooie aanval die de terechte 3-2 eindstand oplevert als de scheids na de laatste paar spannende minuten eindelijk affluit.

Terugkijkend op de wedstrijd was het wederom een mooie pot met steeds beter voetbal, het jonge team van Janine Rongen raakt steeds beter op elkaar ingespeeld. Mooi om te zien hoe invallers Sem, Ted en Kim goed hebben bijgedragen aan het eind resultaat met de winnende goal van Ted als mooie bekroning op een goede invalbeurt.

Klik hier voor videoverslag!

Volgende week de laatste ronde van de bekerpoule, uit tegen Prinses Irene VR1 in Nistelrode met een goede kans om eerste in de bekerpoule te worden.