UDI´19 Vrouwen 1 bekert als koploper door na winst op Prinses Irene: 5-2

Algemeen - Vrouwen

De bekerpoule voor de dames van UDI’19/CSU werd afgesloten met een uitwedstrijd tegen streekgenoot Prinses Irene VR1 uit Nistelrode. Een tegenstander die we na vandaag nog 2x meer gaan ontmoeten maar dan in de competitie, maar vandaag ligt de focus op het behalen van de volgende bekerrondes.

Verslag en foto's door Carl-Peter Cremers

Na een gelijkspel in Velsen en thuis de winst op FC Eindhoven staat UDI’19 VR1 er goed voor in de stand in de bekerpoule. De Udense ploeg wordt vandaag aangevuld met Suus Rooijendijk en Marit Blom.

De Udense verdediging krijgt het direct druk, na de aftrap lijkt het erop dat Prinses Irene vol vaart wil zetten en het initiatief naar zich toe wil trekken. Toch is het al vrij vroeg in de wedstrijd als Mabel met een afstandsschot bijna de score kan openen, maar helaas komt de bal nog net op de linkerpaal en ketst de bal links naast de goal. In de 13e minuut scoort Kerensa met een mooie trap haar eerste goal van de dag en opent UDI’19 alsnog als eerste de score.
De vrouwen van UDI spelen een slechte eerste helft. Lijken ongemotiveerd en In de 29e minuut krijgt Prinses Irene dan ook de bal bij hun nr. 8 die de bal voorgeeft en waaruit de gelijkmaker gescoord wordt.
Na nog een paar kansen over en weer gaan de vrouwen met de gelijke stand van 1-1 de rust in met de wetenschap dat het spel beter moet om de winst naar Uden mee terug te nemen.

Na de rust komt UDI’19 fel terug en pakt de regie deze keer serieus op wat direct tot kansen leidt en al in de 47e minuut schiet Kerensa met een hard schot de bal op het doel waarbij de keepster kansloos is en de bal via de rechterpaal in het net belandt. Nog amper is de tweede helft begonnen en UDI’19 staat weer op voorsprong. En deze voorsprong wordt nog geen 3 minuten later vergroot tot 1-3 als Kerensa met een voorzet Ashly in de 16 meter kan bereiken die de bal in de rechterhoek in de goal schiet. Een mooie aanval die begon vanaf een corner-situatie en die resulteert in Ashly’s eerste goal van de wedstrijd.

En het gevaar voor Prinses Irene is hiermee nog niet geweken, kort na elkaar komen er kansen voor Nalini en Mabel maar het duurt tot de 58e minuut wanneer de 1-4 op het scorebord wordt gezet door Kerensa. Ze omzeilt de ver uitgelopen keepster en heeft dan ruim de tijd om zich zo te positioneren dat ze de bal beheerst in het net kan schieten en daarmee haar hattrick compleet maakt.
Even later worden de hardwerkende Yaella en Kim gewisseld voor Suus en Marit, waarmee de verdediging wordt versterkt. De aanval van UDI’19 blijft doorgaan en de gifbeker voor Prinses Irene is nog niet leeg als in de 61e minuut Ashly haar tweede goal van de dag maakt met een goed schot op afstand die tot verrassing van velen precies achter de keepster in het net valt.
Met een 5-1 voorsprong en nog een klein half uurtje te gaan kan UDI’19 comfortabel, maar nog steeds oplettend, door gaan met voetballen waarbij natuurlijk nog altijd de kans aanwezig is op tegendoelpunten van Prinses Irene. En die valt dan ook nog 1 in de 78ste minuut:  2-5. En dat is dan ook tevens de eindstand.

Na drie bekerwedstrijden en een aantal oefenwedstrijden tegen teams van 1e klasse en hoger niveau sluit het team van Janine Rongen de voorbereiding met succes af en zijn ze als promovendus klaar voor de competitie start volgende week thuis tegen VDZ VR1 (aanvang 11.00 uur).