UDI'19 Vrouwen 1 wint van Hontenisse VR 1 in uitwedstrijd; 3-4

Algemeen - Vrouwen

UDI´19/CSU VR1 houdt voorsprong in uitwedstrijd tegen Hontenisse VR1 tot het einde vast!

De weervoorspellingen gaven aan dat het een zondag zou worden met veel regen en erg harde wind, maar gelukkig was het nu een voordeel om al vroeg af te reizen naar VV Hontenisse, gelegen in Kloosterzande, Zeeuws-Vlaanderen, want de wedstrijd werd gespeeld voordat de hemelsluizen open gingen.

Verslag en foto's door Carl-Peter Cremers

De Brabantse dames hebben er zin en beginnen goedgemutst aan de wedstrijd. Ze zetten er meteen druk op bij Hontenisse en in de 4e minuut kan Mabel de boomlange nr. 10 voorblijven en zet ze een sprint in richting doel en met een rustig schot in de linkerhoek maakt ze de openingstreffer waarmee de toon wordt gezet voor de eerste helft.

UDI’19 bepaalt de eerste helft die zich grotendeels op de helft van Hontenisse afspeelt, waarbij Hontenisse er af en toe in slaagt om een uitbraak te forceren en de nr. 11 laat dan enkele keren zien dat ze een gevaarlijke en snelle speler is. Maar de meeste kansen zijn voor UDI’19 en dat wordt beloond in de 37e minuut met de 0-2, onhoudbaar ingeschoten door Kerensa.

Met een goed gevoel en een voorsprong van 2 doelpunten gaan de dames de rust in. Na de rust wordt UDI met de neus op de feiten gedrukt als er binnen 4 minuten er een bal in het doel van Nienke ligt. UDI’19 weet wat ze te doen te staat, namelijk kansen creëren en scoren. De bal komt uit een hoekschop in de voeten van Fenne terecht die de bal met een welgemikt schot door een haag van verdedigers in het net schiet. UDI’19 loopt weer een beetje uit, stand is 1-3.

Maar Hontenisse is alert geworden en slechts een paar minuten later lukt het ze om de snelle nr. 11 weer goed op pad te sturen, zij komt 1 op 1 met Nienke, passeert Nienke en maakt de aansluitingstreffer naar 2-3. UDI’19 is wederom gewaarschuwd.

In de 63e minuut kan Mabel met een korte pass de bal bij Kerensa krijgen, Kerensa kan door lopen naar de keepster en de bal voorbij de keepster schieten en via de rechterpaal kaatst de bal mooi in het net. De voorsprong is met 2-4 weer gegroeid, maar van lange duur is deze pret niet. Opnieuw valt er al snel een tegendoelpunt te incasseren alsnog geen 4 minuten later de bal het net achter Nienke vindt. 3-4

Zo krijgt de wedstrijd nog een zeer spannend einde als beide ploegen kansen blijven creëren in resterende minuten en het risico serieus aanwezig is dat Hontenisse er nog een gelijkspel uit kan slepen.  Gelukkig houdt de verdediging stand en kan Udi’19 met 3-4 en winst naar huis reizen.

Aanstaande zondag (6 oktober) is er weer een thuiswedstrijd om 11:00 uur, dan tegen Eldenia VR2 die net zo veel punten
heeft als UDI’19, wel een beter doelsaldo heeft en daardoor op de 3e plaats staat.