ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen

Na het gelijkspel in de seizoen ouverture tegen Moerse Boys (2-2) staat aankomende zaterdag competitieronde twee op de wedstrijdkalender. Voor de eerste uitwedstrijd van het seizoen reist de ploeg van trainer Lodewijk de Kruif af naar Lichtenvoorde om het op te nemen tegen Longa’30. De wedstrijd begint om 18.30 uur en staat onder leiding van Dhr. G.H.A. Stevens uit Budel.

Door Fons Boekelder

Oude bekende

Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden dat beide ploegen elkaar troffen in competitieverband. Het was in het seizoen 2011-2012 dat UDI’19 ingedeeld was in de toenmalige hoofdklasse C. Dat betekende over het algemeen verre reizen naar het noorden en het oosten van Nederland zoals naar Groningen, Hoogeveen, Sneek, Meppel etc. Ook dit had zijn charme, je kwam bij clubs waar je wel eens van gehoord had maar nog nooit tegen gespeeld had.

Ook Longa’30 was zo’n nieuwe tegenstander. De onderlinge confrontaties eindigden in Uden in een 1-1 gelijkspel en de uitwedstrijd in Lichtenvoorde ging met 3-0 verloren. Na een verblijf van drie seizoenen degradeerden de ploeg uit de Achterhoek in 2014 naar de 1e klasse. Na vijf seizoenen in die klasse werd de ploeg het afgelopen seizoen kampioen in de 1e klasse E en keren zij weer terug in de hoofdklasse B.

Mutaties bij Longa’30

De selectie van Longa’30 bestaat dit seizoen uit 24 spelers en heeft een gemiddelde leeftijd van 24,3 jaar en bleef na het behalen van de titel in de 1e klasse grotendeels intact. Vertrokken zijn doelman Wouter Lankheet (HSC’21), Freek Heinsbroek en Dirk Harmelink zijn gestopt. Janik Wolters, Jaco Klein Goldewijk, Willem Wallerbos gingen lager voetballen en Gijs Sanders koos voor het zaalvoetbal.

Nieuw bij de selectie van Longa’30 zijn Jelmer Krooshof die overkwam van OBW uit Zevenaar; de pas 19-jarige en 1.99 meter lange aanvaller scoorde aan de lopende band bij zijn oude club. Dion Hartgerink is een centrale verdediger van Derde Divisieclub HSC’21 uit Haaksbergen die de gelederen achterin kwam versterken. Linkervleugelverdediger Matthijs Kuypers kwam van zaterdag 1e klasser sv DFS uit Opheusden. Rick Bosma, een middenvelder, kwam van Jong De Graafschap en doelman Erik Wijnbergen is afkomstig van Warnveldse Boys.

Resultaten Longa’30

Trainer van Longa’30 is de pas 32-jarige trainer Erik Zandstra. Hij zal deze functie dit seizoen combineren als trainer van het hoogste jeugdteam  0nder 19 van Go Ahead Eagles. In de voorbereiding speelden Longa’30 oefenwedstrijden tegen o.a. een combinatieteam van HHC Hardenberg, tegen 2e klasser SC Varseveld en het in de 3e klasse uitkomend SV Grol, al deze wedstrijden werden winnend afgesloten met respectievelijk 3-2, 5-1 en 8-0. Tegen naaste buurman AZSV (Aalten) uitkomend in de zaterdag hoofdklasse werd royaal met 3-0 verloren. Longa’30 begon de competitie met een verre uitreis naar Halsteren, een reis van zo’n dikke 200 km. De West-Brabantse titelkandidaat versloeg de promovendus na een ruststand van 3-1 met 4-2. Volgens trainer Erik Zandstra speelde zijn team goed maar nadat Matthijs Kuypers na twee gele kaarten werd weggestuurd was het met zijn ploeg gebeurd. Beide treffers van Longa’30 kwamen op naam van Thom Berendsen.

UDI’19/CSU

Vorige week zaterdagavond opende UDI’19/CSU het nieuwe seizoen in eigen huis tegen Moerse Boys. De supporters zagen verschillende nieuwe spelers voor het eerst in actie en liepen de Udenaren in eigen huis averij op door tegen de debutant in de hoofdklasse 2-2 gelijk te spelen. Een uitslag waar niet iedereen tevreden mee was want een paar minuten voor het laatste fluitsignaal leken de Udenaren alsnog de winst te pakken. Roald van Hout die leek te gaan scoren, maar het was Moerse Boys doelman Tom Magielse die een zege van “tricolores” in de weg stond.

Revancheren

Zaterdagavond krijgt de ploeg van trainer Lodewijk de Kruif de kans in de uitwedstrijd tegen Longa’30 zich te revancheren en het puntentotaal op te schroeven naar vier punten maar dan moet er wel gewonnen worden. Van de huidige UDI-selectie zijn nog twee spelers over die de eerdere ontmoetingen tegen Longa’30 mee maakten, te weten Dick Smits en Sam Wassenberg en die weten uit ervaring dat dit op het kustgrasveld van sportpark De Treffer een loodzware klus zal worden. MANNEN SUCCES!

Supporters

Voor de supporters die hun club komen ondersteunen en erg belangrijk zijn voor het team kunnen de navigatie instellen op het onderstaande adres:
Longa’30, Sportpark De Treffer, Raadhuisstraat 18, 7131CL Lichtenvoorde (105 km)

Deel dit artikel

Advertentie
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.