ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2

UDI’19/CSU – Jong FC Den Bosch 1-4

Algemeen - UDI-1

In het seizoen 2016-2017 waren UDI’19 en Jong FC Den Bosch nog elkaars tegenstander in de 3e divisie. Zowel de Udenaren als de Bosschenaren degradeerden dat seizoen terug naar de hoofdklasse. Ook daar kwamen ze elkaar weer tegen.

Door Fons Boekelder

Zowel in de 3e divisie als in de hoofdklasse wisten de ‘tricolores’ van de blauwhemden niet te winnen. In Den Bosch ging men met 5-1 en 3-0 onderuit. Op “Parkzicht” werd tweemaal een gelijk spel, 1-1 en 3-3. Tegenwoordig speelt Jong FC Den Bosch in de zaterdag hoofdklasse.

Ook zaterdagavond wist de ploeg van Lodewijk de Kruif niet te winnen, op “Parkzicht” ging de Udense formatie met 1-4 onderuit. Het was de laatste serieuze test in aanloop op de competitie zaterdagavond als debutant Moerse Boys te gast is op “Parkzicht”.

UDI’19/CSU begon gretig aan het duel en kwamen er een aantal keren gevaarlijk uit en lieten voor rust verschillende kansen liggen om op voorsprong te komen door o.a. verkeerde keuzes te maken om tot scoren te komen. Op slag van rust kregen de Udenaren een penalty te incasseren, in eerste instantie werd deze gestopt, in de rebound was het alsnog raak:0-1.

Net als dinsdagavond jl. werd er door UDI’19 in de tweede speelhelft met de regelmaat van de klok gewisseld op zoek naar een juiste samenstelling van het team. Naar gelang de wedstrijd vorderde was het Jong FC Den Bosch die de wedstrijd steeds meer naar zich toe wist te trekken en liepen de Bosschenaren binnen twintig minuten uit naar een 0-4 voorsprong mede veroorzaakt door momenten van onachtzaamheid. Vlak voor tijd wisten de Udenaren uit een vrije trap de eer te redden met een rake kopbal:1-4