ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2

UDI’19/CSU met 10 man onderuit tegen GVV Unitas

Algemeen - UDI-1

UDI’19/CSU heeft zondagmiddag zijn tweede wedstrijd van het seizoen verloren. De ploeg van trainer Lodewijk de Kruif verloor op sportpark “Parkzicht” met 0-2 van GVV Unitas en eindigde het duel met tien man door een rode kaart voor Tufan Koca.

Door Fons Boekelder

Doelpunt afgekeurd

Trainer Lodewijk de Kruif kon in deze wedstrijd niet beschikken over Roald van Hout en Dick Smits. De openingsfase wees niets op een vervelende middag voor de “tricolores”. De eerste mogelijkheid om op voorsprong te komen was er voor Willem Tieben die uit een hoekschop de 1-0 scoorde, maar wegens een duwfout werd afgekeurd.

Rode kaart

De Udenaren lieten zich door deze tegenvaller niet van de wijs brengen en waren het eerste kwartier de bovenliggende partij. Nadien creëerde de ploeg uit Gorinchem een licht veldoverwicht maar ontstonden er voor beide teams nagenoeg geen scoringskansen behoudens een vrije trap van Unitas speler Kevin Cornet die doelman Michiel Merks met een uitstekende redding de bal tot hoekschop kon verwerken. Een overtreding van Tufan Koca op Kevin Cornet werd door scheidsrechter Nelissen bestraft met een directe rode kaart en moesten de gastheren met tien man verder. Na die rode kaart namen de gasten het heft volledig in handen en waren zij de bovenliggende partij.

Slechts geel

Na rust ontstond er al direct een grote mogelijkheid voor de bezoekers om op voorsprong te komen. Medhanie Habtemariam kreeg binnen de zestien meter een grote mogelijkheid na een actie van Joey Lokasie om zijn ploeg op voorsprong te zetten, zijn inzet verdween hoog over het doel. Na een uur spelen is Ferhat Coscun op weg naar het vijandelijke doel en wordt hij van achteren neergelegd. Deze overtreding wordt slechts bestraft met een gele kaart voor de boosdoener en een vrije trap voor UDI’19. De vrije trap van Wietse van Lankveld belandde op het hoofd van Willem Tieben die zijn kopbal door doelman Ruud Verberk met zijn voet voor de doellijn gekeerd ziet worden.

Voorsprong

Tien minuten later in de zeventigste minuut volgde er een pass vanaf links door Daniel Alexander Walu op Kevin Cornet die verwoestend uithaalde en de bal via de vingertoppen van Michiel Merks in de kruising ziet verdwijnen:0-1. Tien minuten later sloeg GVV Unitas deze middag voor de tweede keer toe. Een lange uittrap van doelman Ruud Verberk bereikt de razendsnelle invaller Yevgheny Marcelli die Rick Wouters op snelheid verslaat. Vanaf de achterlijn kan hij de bal terugleggen op Daniel Alexander Walu en is het voor hem een koud kunstje om de 0-2 op het scorebord te brengen waarmee een uitzicht op een goed resultaat met tien spelers definitief was verdwenen. Door deze nederlaag zakken de Udenaren van een gedeelde plek vijf naar een gedeelde plaats zes op de standenlijst.

Lodewijk de Kruif sprak na afloop wedstrijd:

“Ik denk dat de rode kaart een cruciaal moment in de wedstrijd was, maar uiteindelijk hebben zij op basis van negentig minuten in deze omstandigheden met die rode kaart verdiend gewonnen, jammer.”