ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2

UDI'19/CSU ontvangt zondag het Limburgse EHC/Heuts

Algemeen - UDI-1

UDI’19/CSU ontvangt zondagmiddag 27 oktober a.s. in de achtste speelronde EHC/Heuts uit het Limburgse Hoensbroek.  Deze zijn na één seizoen op een lager niveau te hebben gespeeld weer op het “oude nest” de hoofdklasse teruggekeerd.

Door Fons Boekelder

Oude bekende

Met EHC/Heuts komt zondagmiddag een oude bekende naar sportpark “Parkzicht”. Een echt vertrouwd gezicht is EHC niet meer in de hoofdklasse. Kenmerkend voor EHC zijn de vele promoties en degradaties van en naar de hoofdklasse. De ploeg die dit seizoen in zeven wedstrijden negen punten verzamelden, wisten acht keer doel te treffen en moest men vijftien tegentreffers incasseren. De ploeg uit Hoensbroek bezet momenteel met drie andere ploegen een gedeelde negende plaats op de standenlijst. De Limburgers krijgen dit seizoen toch opvallend veel tegentreffers te verwerken, alleen de staartploegen Moerse Boys (16), AWC (18) en Nuenen (20) incasseerden meer tegentreffers.

Krappe selectie

De toch al krappe selectie van trainer René Smeets wordt al wekenlang geteisterd door blessures, waardoor hij nauwelijks een hoofdklassenwaardig team op de been kon brengen. Of dat zondag tegen UDI’19 ook nog het geval zal zijn is even afwachten. Een speler zal er zeker niet bij zijn wegens een schorsing en dat is verdediger Dennis Dengering.

Aanhaken of afhaken

Na een gelijkspel en twee winstpartijen kregen de Udenaren drie nederlagen achtereen te slikken. Men moest concluderen dat de ploeg zich in een neerwaartse spiraal bevond maar dat dit niet tot grote schade heeft geleid omdat de concurrentie ook punten bleef morsen. De laatste uitwedstrijd tegen AWC werd met een 0-2 zege afgesloten. Om te stellen dat de komende drie wedstrijden voor UDI’19 de weken van de waarheid worden, zou nu we bijna bij een derde van het competitieverloop zijn beland, te zwaar zijn aangezet. Maar dat er drie belangrijke wedstrijden in het verschiet liggen, die gaan bepalen of het aanhaken of afhaken zal worden voor een plek in de bovenste regionen zal geen enkele trouwe UDI-supporter ontgaan zijn.

Niet uit oog te verliezen

Zondag treft men eerst EHC thuis, vervolgens sv Meerssen uit en een week later Sportclub Silvolde thuis. Het wordt dus alle hens aan dek de komende weken voor de selectiespelers van Lodewijk de Kruif om de aansluiting met de bovenste ploegen niet uit het oog te verliezen. De Udenaren staan nu met tien punten op een gedeelde zesde plek samen met Longa’30 en OJC Rosmalen en hebben slechts twee punten minder dan plek vier die nu samen gedeeld wordt door IFC en Baronie met twaalf punten. Ook de twee koplopers Halsteren en GVV Unitas gaan nog punten morsen. Mogelijk is dat al op korte termijn maar zeker zal dat zijn in de laatste wedstrijd van de 1e periode als deze twee ploegen in Gorinchem tegen elkaar uitkomen. Dan moet je zorgen dat je erbij zit om de aansluiting met de kopgroep niet uit het oog te verliezen.

Uitdaging

De druk om te presteren is weer voelbaar, een mooi uitdaging voor zondagmiddag om de volle winst te pakken. In een thuiswedstrijd verwacht iedereen en dan vooral dat er in aanvallend opzicht een verbetering valt te noteren. Verdedigend hebben de Udenaren het redelijk goed voor elkaar. Ook in de laatst gespeelde wedstrijd tegen AWC in Wijchen was dat het geval, gevaarlijk werden de aanvallers van de thuisclub zelden. Trainer Lodewijk de Kruif kan zondag zo goed als zeker als er geen gekke dingen gebeuren op de training een beroep doen op een fitte selectie. Succes!

Moeizame oefenwedstrijd eindigt in remise

Dinsdagavond jl. oefenden de “tricolores” tegen 2e klasser Prinses Irene. Trainer Lodewijk de Kruif had achttien spelers mee naar Nistelrode genomen waarvan twee keepers, veertien selectiespelers en twee spelers van de A-1. Het bleek achteraf een moeizaam duel te worden. In de eerste helft kregen de Udenaren een aantal goede mogelijkheden en wisten daaruit eenmaal te scoren door Willem Tieben:0-1. Na rust stond er een geheel ander UDI-team binnen de lijnen. Het team was op maar liefst zeven plaatsen gewijzigd en dat kwam het spel niet ten goede. Er kwamen kansen voor Ferhat Coskun en Gijs Toonen maar gescoord werd er niet. Ook Prinses Irene kreeg een dot van een kans, ook deze werd niet benut. In de allerlaatste speelminuut was het Thijs van Vilsteren die de bal voorbij de niet geheel vrij uitgaande doelman Nick van der Horst binnen werkte:1-1.

De wedstrijd staat zondag a.s. onder leiding van de heer S. Spaan, hij wordt geassisteerd door de heren J. Langenberg en A.D.J. van Laar.

Laatste officiele wedstrijden tegen elkaar

Pupil van de Week

Pupil van de Week • Isabelle van de Breevaart

Isabelle is 7 jaar oud en speelt in JO8-5. Ze is net begonnen met voetbal en het bevalt haar erg goed.
Ze is tweebenig en speelt overal waar nodig. Zelfs van keepen is ze niet vies. 
Al met al dus een allround voetbalster die er iedere week weer zin in heeft.
Ze heeft nog een zusje Rosalie dat graag komt kijken naar haar oudere zus. 

Ze is erg trots dat ze pupil van de week is en weet zeker dat Udi gaat winnen aanstaande zondag.

Volgens Isabelle wordt het 3-1.

Met vriendelijke groet en tot zondag!

Loterij ten behoeve van de UDI jeugd

Wedstrijdsponsor + sponsor loterijbal is MEXIM BV

Het levensmiddelenpakket is geschonken door JUMBO Supermarkten Drossaard 

Deel dit artikel

Advertentie
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.