ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2

UDI’19/CSU thuis met 2-0 te sterk voor EHC/Heuts

Algemeen - UDI-1

UDI’19/CSU heeft thuis met 2-0 gewonnen van EHC/Heuts. Door de vierde overwinning in acht duels sluit de ploeg van trainer Lodewijk De Kruif zich aan bij de subtop van de hoofdklasse B.

Door Fons Boekelder

Het team had de opdracht van trainer Lodewijk De Kruif goed begrepen, vanaf de eerste minuut schoten de Udenaren flitsend uit de startblokken en dat leidde binnen vier minuten al tot een treffer van Tufan Koca. Op advies van de grensrechter werd de treffer wegens buitenspel afgekeurd. Na deze afgekeurde treffer namen de Udenaren het heft stevig in handen en dat leidde het eerste kwartier tot zeker drie goede mogelijkheden om tot scoren te komen. In de zevende en achtste minuut kopte Paul van der Vlist en Raoul Oomen uit voorzetten maar rakelings over. De mooiste actie kwam in minuut dertien wanneer Roald van Hout zijn tegenstander “poorten” en vervolgens een andere verdediger op het verkeerde been zette en hij kon uithalen. Hij zag vervolgens hoe doelman Anton Fijneman met een schitterende redding een doelpunt wist te voorkomen. De Udenaren domineerden maar wisten zichzelf niet te belonen met een of meerdere treffers.

UDI breekt de ban na ruim uur voetbal

Na rust kwamen er twee ongewijzigde ploegen binnen de lijnen en namen de Udenaren het heft opnieuw in handen op jacht naar een doelpunt. Met snelle uitvallen bleef UDI’19 gevaarlijk voor het doel van EHC en bleef ook de tweede speelhelft domineren. De ingevallen Sam Wassenberg was drie minuten na zijn invalbeurt dicht bij de eerste treffer van de middag maar zijn inzet gaat naast. EHC/Heuts stelde hier nagenoeg weinig tegenover en was het alleen maar verdedigen en hopen om met minimaal één punt Uden te verlaten. In de negenenzestigste komen de Udenaren dan toch op een verdiende voorsprong. Een vermeende handsbal van een EHC speler binnen de zestien meter wordt door scheidsrechter Sven Spaan bestraft met een strafschop. Thijs van der Linden wist de strafschop te benutten en brengt de Udenaren op een verdiende 1-0 voorsprong. Dit gaf de gastheren nog meer inspiratie om er nog een schepje bovenop te doen. Ruim tien minuten voor tijd is het Sam Wassenberg die met zijn voorzet Wietse van Lankveld bereikt en die een teenlengte te kort komt om tot score te komen. Vijf minuten later volgt een uittrap van UDI-goalie Michiel Merks die Raoul Oomen bereikt en die vervolgens Roald van Hout de gelegenheid biedt om te scoren en de eindstand bepaalt op 2-0.

Komende zondag wacht een belangrijke uitwedstrijd. Tegen het op plaats twaalf staande sv Meerssen moet gewonnen worden om de aansluiting met de kopgroep niet uit het oog te verliezen. Het zou mooi zijn als het team gesteund wordt door een grote groep supporters!