UDI´19/CSU VR 1 geeft in 1e helft wedstrijd uit handen

Algemeen - Vrouwen

Na 2 thuiswedstrijden stond er weer een keer een uitwedstrijd op het programma, dit keer naar Eldenia 2 in Elden, Arnhem. De thuiswedstrijd was overtuigend gewonnen, maar deze uitwedstrijd was heel andere koek.

Verslag en foto's door Carl-Peter Cremers

Vooral in de 1e helft was het spel van de Udense vrouwen niet om over naar huis te schrijven. Het was alsof een aantal speelsters nog niet wakker was, waardoor er veel balverlies was en weinig druk op de thuisploeg. Daar waar ze de vorige week nog de complimenten kregen voor het getoonde spel, ondanks dat die wedstrijd verloren was, zijn er weinig complimenten te geven over de 1e helft.

Eldenia krijgt niet veel kansen, maar benut ze wel. Na een kwartier voetballen krijgt de aanvalster van Eldenia de bal via een steekbal en kan de bal naar het 16 meter gebied brengen en verrast de onze verdediging en keepster door met een schot op afstand de bal in het net te schieten.
Niet voor het eerst staan de dames achter en moet de achtervolging ingezet worden. Alleen duurt het deze keer best een tijdje voordat ze allemaal weer op scherp staan. Het is dan ook Eldenia die tot aan de rust de bovenliggende partij is en vaker dan UDI´19/CSU VR1 lief is voor de goal van Nienke kan komen.

Het duurt dan ook niet lang of het tweede doelpunt voor Eldenia valt als de bal met een verre trap naar voren wordt gespeeld, waarbij de aanvalster de verdediging eruit kan lopen en een voorzet geeft die vervolgens in het doel wordt geschoten. Na amper een half uur spelen staat UDI´19/CSU VR1 met 2-0 achter.
Na het tweede tegendoelpunt komt er iets verbetering in het spel en pas in de laatste fase van de eerste helft komen de eerste kansjes voor UDI´19/CSU VR1, onder andere een paar goede vrije trappen op een mooie afstand van het doel, maar resultaat blijft uit en de kleedkamer wordt opgezocht met 2-0 als ruststand.

In de tweede helft is UDI´19/CSU VR1 scherp wat betreft de verdediging en Eldenia lukt het niet meer om verder uit te lopen in de stand. Ook komen er nu meer schoten op het doel van Eldenia en krijgen de udense vrouwen meer de overhand in het spel en er wordt feller gespeeld dan in de 1e helft.
Maar het mag allemaal niet meer baten en de tijd tikt voorbij waarin doelpunten uitblijven. Pas in de laatste minuut bij een corner valt de bal via de keepster van Eldenia toch in het doel, maar het is dan al veel te laat om er nog een gelijkspel uit te halen.

Gelukkig doen de naaste concurrenten van UDI´19/CSU VR1 in de stand elkaar geen plezier door gelijk te spelen, daardoor blijft UDI´19/CSU VR1 op een 5e plaats staan met 20 punten, met slechts 1 punt meer dan de nummers 6 en 7.

De volgende wedstrijd is tegen Antibarbari die met 19 punten in de achtervolging is op UDI´19/CSU VR1 en UDI'19 zelf kan de punten goed gebruiken om niet verder naar beneden te zakken. Vanwege de afgelastingen door de KNVB is het nog niet bekend wanneer deze wedstrijd gespeeld gaat worden.