ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen1

UDI´19/CSU VR1 haalt 3 punten op bij OVV’67; 1-2 winst!

Algemeen - Vrouwen

De vrouwen van UDI´19/CSU VR1 hebben de uitwedstrijd tegen OVV’67 in Oosteind in de tweede helft naar zich toe getrokken en met winst afgesloten. De sfeer vooraf was goed in het team van Janine Rongen en in afwachting van de tegenstander en de scheids werd er effe lekker gedold en overgeschoten voordat de wedstrijd van start ging.

Verslag en foto's door Carl-Peter Cremers

OVV’67 stond 3 punten voor op UDI´19 VR1, bij winst kan VR1 aansluiting vinden met de middenmoot en gelijkkomen met OVV’67. Bij verlies zakt UDI´19 VR1 verder weg op de ranglijst en kan OVV’67 naar boven klimmen. Er stond dus wat op het spel voor beide teams. Het hoofdveld was een glad en nat grasveld waardoor er veel glijpartijen waren, beide partijen hadden hier veel last van gedurende de hele wedstrijd.

De eerste helft waren er echt grote kansen over en weer maar gaat de bal er niet in. Nienke en de verdediging houden het net leeg, hoewel het soms erg nipt was. Zo mist OVV’67 een kans voor open doel waarbij de bal over het doel heen schiet waardoor UDI´19 VR1 er erg goed mee weg komt. Ook UDI´19 VR1 heeft kansen waaronder op slag van rust waar Mabel de bal aangespeeld krijgt van Lieke. Mabel schuift net te laat langs de bal om de bal het tikje te geven waarmee de bal in het doel kon belanden. En zo is het nog een wonder dat de ruststand de fameuze brilstand laat zien.

Na de rust gaat het vrij snel fout voor UDI´19 VR1 als OVV’67 de openingstreffer maakt.  Een domper voor UDI´19/CSU VR1, maar de dames laten de moed niet in de schoenen zinken en blijven doorgaan om zo snel mogelijk de 1-1 te maken. En daar waar Nicole en Mabel niet het doelpunt van OVV’67 konden voorkomen maakten ze dat binnen 2 minuten goed als Nicole een voorzet geeft op Kerensa, die er niet bij kan omdat ze bijna letterlijk oploopt tegen de keepster en een verdedigster. De verdedigster kan de bal in het gewoel met Kerensa wel weg krijgen maar Mabel is er al als de kippen bij om de bal langs de keepster in het net te schieten en daarmee de gelijkmaker op haar naam zet. Tevens geeft dit een enorme boost voor het zelfvertrouwen van de dames uit Uden nu ze zo snel de situatie weer rechtgezet hebben.

In de 60e minuut krijgt Marit vrij baan en kan vrij ver naar voren doorlopen om de bal met een mooie steekpass letterlijk in de voeten te schieten van Yentl die op haar beurt perfect de bal mee kan nemen tot in het 16 meter gebied en de bal vervolgens met een mooi schot in het net schiet. Een goede actie van Marit en Yentl, waarbij Yentl haar eerste goal van het seizoen scoort nadat ze een paar weken rustig aan heeft moeten doen wegens een blessure en nu weer helemaal terug is.
In de overige 30 minuten verandert er niets meer aan de stand en kunnen de dames huiswaarts keren met 3 punten op zak.

Zondag 8 december is de laatste thuiswedstrijd voordat de winterstop begint. Tegenstander is de HVCH VR1, de huidige nr. 2 in de stand. Komt allen kijken of het de dames lukt om HVCH tot stoppen te dwingen en zelf verder op te klimmen in de competitiestand.
Aanvang wedstrijd 11.00 uur op sporpark Parkzicht!