ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2

UDI’19/CSU VR1 haalt punt op in Rotterdam tegen Antibarbari VR1: 1-1

Algemeen - Vrouwen

Na drie nederlagen op rij zijn de dames van UDI’19/CSU VR1 wel weer toe aan punten. De verre tegenstanders van de competitie zitten allemaal in het eerste deel van het seizoen en de reis naar Antibarbari VR1 is de laatste busreis, de overige tegenstanders zitten dichter bij Uden.

Verslag en foto's van Carl-Peter Cremers

Op het mooie tijdstip van 14:30 uur in de middag begint de wedstrijd tegen collega promovendus Antibarbari in de stromende regen. De tegenstander heeft 1 punt meer dan UDI’19, bij winst kunnen de Udense dames een leuke stap in de stand maken.

De teams gaan redelijk gelijk op in de 1e tien minuten en aan beide kanten worden niet echt kansen gecreëerd.  Totdat in de 12e minuut Antibarbari een corner krijgt en een van de boomlange speelsters de bal via haar schouder in het doel krijgt. Opnieuw start UDI’19 vrij kort na het begin met een achterstand en moeten ze achter de gelijkmaker aan. De verdediging en Nienke houden goed stand en het doel van Uden blijft tot de rust verder schoon. De ruststand na 45 minuten ondanks keihard werken is dan ook 1-0.

Na de droogte van de kleedkamer weer verlaten te hebben komt er meer overwicht van UDI’19 in het spel en wordt er beter gespeeld. In de laatste fase wordt er beter en makkelijker overgespeeld door UDI’19 waardoor er een betere en snellere opbouw plaats vindt. Tot 3 keer toe wordt er een aanval ten onrechte afgevlagd. De eerste 2 keer gaat de scheids hierin mee, maar als de grensrechter nog een keer ten onrechte vlagt, laat de scheids wel doorspelen waardoor Nalini een voorzet kan geven op Mabel die met een fraaie kopbal de gelijkmaker laat noteren.

Nog 7 minuten te gaan en de spanning is helemaal terug in het spel.  In de laatste minuut in de blessuretijd bij een corner voor Antibarbari tikt Nienke de bal weg en stelt daarmee het gelijkspel veilig.

Met name na de rust heeft UDI’19/CSU VR1 weer gevoetbald zoals de coach Janine Rongen dat graag wil zien.

Aanstaande zondag 10 november is de 2e derby van de drie wedstrijden die UDI’19 dit jaar speelt tegen Prinses Irene VR1 in Nistelrode (om 11.45 uur). De eerste wedstrijd was in de beker poule en werd ruim gewonnen, om aansluiting te houden op de top van de competitie moeten de dames van UDI’19 ook deze competitiewedstrijd winnen.