ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen6

UDI’19/CSU VR1 start competitie met een nipt gelijkspel tegen VDZ: 1-1

Algemeen - Vrouwen

Na de bekerpoule als koploper te zijn doorgekomen, begint op 22 september het echte werk als de eerste competitiewedstrijd in de 1e klasse groep D op het programma staat tegen VDZ VR1 uit Arnhem. De wedstrijd wordt afgetrapt door pupil van de week Djuna Kool uit de JO9-3.

Verslag en foto's door Carl-Peter Cremers

De vrouwen van UDI’19 spelen een slordige eerste helft, ze komen niet goed in hun spel. Er wordt goed verdedigd, waardoor een tegendoelpunt lang uit blijft, maar vanuit het middenveld naar voren gaat er veel mis. Toch zijn de eerste kansen er voor UDI’19.

Daarentegen zet VDZ telkens druk op de Udense defensie die uiteindelijk in de 42e minuut bezwijkt waardoor de spits van VDZ vrij voor keepster Nienke komt en de bal in rechterhoek tikt. Een tegenslag, zo net voor de rust en de Udense vrouwen balen zichtbaar en weten dat ze aan de bak moeten om de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken.

In de 70e minuut krijgt Dimphy een kans op de 1-1 als de bal ternauwernood door de keepster kan worden tegengehouden maar het laat zien dat UDI’19 aan het jagen is. In de 85ste minuut komt de verlossende gelijkmaker alsnog als Kerensa een gaatje in de defensie ziet en de bal over de keepster in het doel schiet. De wedstrijd ligt weer open met nog een ruime 5 minuten te gaan.

Maar dan slaat het noodlot toe als aanvoerder Dimphy ernstig geblesseerd raakt na een verdraaiing van haar knie. Ze moet het veld verlaten en de laatste minuten van de wedstrijd speelt UDI’19 daardoor met 10 vrouwen, waardoor het nog spannend wordt of VDZ van de gelegenheid gebruik kan maken om de winst naar zich toe trekken. Maar het tiental weet de druk zelfs te verhogen op het doel van VDZ in de laatste minuten, maar niet genoeg om er nog een goal uit te halen.

En zo eindigt de eerste competitiewedstrijd in een 1-1 stand met een wedstrijd die meer potentie in zich had.

Maar UDI’19 VR1 begint in ieder geval ongeslagen, het eerste puntje is binnen en nu kan het team zich voorbereiden op de uitwedstrijd tegen Hontenisse VR1 zondag 29 september.

Pupil van de Week Djuna

Pupil van de week Djuna heeft de wedstrijd goed gevolgd en Yaella uitgeroepen als ‘Woman of the Match’ en dat is een terechte keuze van Djuna.

Djuna: “Pupil van de week zijn was erg leuk! Je zit bij de speelsters en kan de wedstrijd zien van erg dichtbij. Een topdag!”