UDI´19/CSU VR1 wint de derby tegen Prinses Irene VR1

Vrouwen

Nadat vorige week de storm Ciara zorgde voor een afgelasting van de derby tegen Prinses Irene VR1, werd de wedstrijd tussen de streekgenoten verplaatst naar 16 februari. Gelukkig zorgde storm Dennis niet voor een afgelasting, maar de storm had wel invloed natuurlijk op de wedstrijd waarbij de grillige en harde windvlagen ook zorgde voor een grillig verloop van de wedstrijd waarbij beide teams last hadden om goede aanvallen op te zetten.

Foto's en tekst door Carl-Peter Cremers

In de eerste helft waren de beide ploegen aan elkaar gewaagd in die zin dat beide ploegen niet echt tot grote overtuigende aanvallen kwamen. Verdedigend zat UDI´19 VR1 goed in de wedstrijd waardoor Prinses Irene het windvoordeel in de eerst helft niet kon benutten. Helaas wordt er een handsbal gemaakt door UDI´19 VR1 in het 16 meter gebied en de bijbehorende penalty wordt effectief ingeschoten door Prinses Irene, waardoor zij tot de rust op voorsprong staan. Balen voor de thuisploeg, maar er wordt hard gewerkt tegen de wind in om de gelijkmaker te maken, maar dit lukt de Udense vrouwen uiteindelijk pas na de rust.

Direct na de rust zijn er direct een paar goede kansen op de 1-1 gelijkmaker maar er is een penalty in de 71e minuut voor nodig om de stand gelijk te trekken. Bij een terechte handsbal van Prinses Irene in de 16 meter wordt de bal door de scheids op de stip gelegd en schiet Kerensa de bal snoeihard in de goal.
Nu de wedstrijd weer geheel openligt komt UDI´19 VR1 beter en sneller in actie en nog geen 3 minuten na de 1-1 schiet Mabel van buiten de 16 meter snoeihard de bal op goal, waar de keepster de bal nog net kan tegenhouden en de bal terug het veld in kaatst. Nalini is alert op de terugkaatsende bal en schiet de bal alsnog in de rechterhoek langs de keepster in het net. Maar de score van 2-1 staat niet lang op het scorebord als Prinses Irene bijna meteen na de aftrap de 2-2 gelijkmaker scoort en beide teams dus weer terug bij af zijn.

Met nog 10 minuten officiële speeltijd te gaan is het zaak voor de teams om het winnende doelpunt te scoren. Het worden nog spannende minuten met een vrije trap van Prinses Irene op een gevaarlijke plek en 2x achter elkaar een hoekschop voor Prinses Irene maar gelukkig wordt de bal telkens uit het Udense doel gehouden. Aan de andere kant krijgt ook UDI´19 VR1 kansen die door de keepster van Prinses Irene teniet worden gedaan. Vanwege verschillende blessures wordt er nog zeker 5 minuten doorgespeeld na de reguliere speeltijd waardoor het nog spannender wordt wie de winst naar zich toe kan halen.

In de 94e minuut kan Kerensa de bal meenemen naar de rand van het 16 meter gebied, speelt daar een verdedigster uit met een omdraaiende beweging en schiet de bal hoog over de keepster in het net waarmee de verlossende 3-2 een feit is. De scheids geeft een speelster van Prinses Irene nog een gele kaart wegens aanhoudend commentaar en omdat het haar 2e gele kaart van de wedstrijd is, speelt Prinses Irene de wedstrijd uit met 10 vrouwen op het veld.
Met name de tweede helft was een echte derby thriller met 3 doelpunten kort achter elkaar en een turbulente slotfase in de blessuretijd. Gelijkspel was een passende uitkomst geweest maar op karakter en mentaliteit hebben de Udense dames in de laatste minuut de wedstrijd in hun voordeel beëindigd door de late goal van Kerensa. Hiermee hebben ze ook goede zakengedaan in de stand in de competitie waar ze voorlopig op een 4e plaats staan met 20 punten.

Over 2 weken op 1 maart is de volgende wedstrijd thuis tegen de nr. 1 van de competitie Bekkerveld VR1, wederom naar verwachting een mooie affiche en een mooie gelegenheid om nog dichter bij de top te komen. Maar dit weekend barst het carnaval los en wij wensen iedereen leuke en olijke dagen toe. Tot 1 maart bij UDI'19!