ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen1

UDI’19/CSU VR1 wint overtuigend van Eldenia VR2: 2-0

Algemeen - Vrouwen

Een zonnetje was vandaag nergens te bekennen op de met regen doorweekte velden in Uden. De wedstrijd UDI’19/CSU VR1 tegen Eldenia VR2 zorgde bij de supporters van Udense Vrouwen 1 wèl voor een zonnig en vrolijk gezicht, want de wedstrijd werd overtuigend gewonnen door de thuisclub en was een mooie pot om te zien. Vandaag werd het team versterkt vanuit de eigen jeugdopleiding door Nicole in de eerste helft en Bente in de tweede helft.

Verslag en foto's door Carl-Peter Cremers

UDI’19 begon voortvarend met hoog druk zetten en ze hebben dit nagenoeg de hele wedstrijd vol kunnen houden. Er werd fel gestreden door beide teams wat her en der wat vrije trappen opleverde en een enkele gele kaart.  In de 15e minuut wordt er een overtreding op Mabel gemaakt op een plek waar Kerensa wel wat mee kan en Kerensa schiet met een mooi geschoten trap de bal over de keepster in het net en zet UDI’19 op een 1-0 voorsprong.
UDI’19 blijft de rest van de eerste helft wel overheersen, maar beide ploegen slagen er niet in om kansen te verzilveren en zo kan iedereen de droge kantine en kleedkamers opzoeken met 1-0 als ruststand.

Na de rust behoudt UDI’19 de controle over het middenveld en Eldenia komt daar moeilijk of niet doorheen.  UDI’19 slaagt erin om een aantal keer met goed aanvallend voetbal op goal te schieten, maar de kansen worden nog niet verzilverd. Als de klok doortikt, lijkt er een beetje de klad in te komen zonder dat het nog echt gevaarlijk wordt voor UDI’19 en het wordt hoog tijd voor een tweede doelpunt voordat Eldenia er misschien in slaagt om alsnog een tegendoelpunt te maken.
In de 72e minuut na goed overspelen krijgt Ashly de bal en zij brengt opnieuw aan de rechterkant de bal richting de achterlijn en geeft dan een mooie voorzet aan Mabel die de bal in 1 keer rechts in de kruising plaatst. De voorsprong wordt daarmee vergroot naar een fraaie en verdiende 2-0.

UDI’19 geeft deze voorsprong niet meer uit handen en zonder dat het nog gevaarlijk wordt voor de goal van UDI’19 wordt de wedstrijd uitgespeeld en blijven de 3 punten in Uden.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen de koploper Bekkerveld VR1 in Heerlen gepland, de huidige koploper die nog geen wedstrijd heeft verloren. Gaat het de jonge dames van UDI’19/CSU VR1 van Janine Rongen lukken om ook dan de punten naar Uden te brengen?