ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen1

Uitstekend herstel na blooper donderdag; UDI’19 neemt na rust afstand van Minor!

Algemeen - UDI-1

Na twee competitiezeges op rij en de blooper van donderdag jl. in de beker tegen naaste buur Erp 1-2 verlies, herstelden de Udenaren zich zondagmiddag meer dan uitstekend op “Parkzicht” door het Limburgse Minor met 4-0 te verslaan en boekten daarmee de derde competitiezege op rij.

Door: Fons Boekelder

Sterke start gasten

Behoudens de eerste tien minuten waarin Minor meer balbezit had en de UDI-defensie aan handenbindertje had aan de behendige Amin Alalji. Doelman Michiel Merks wist in die beginfase met twee knappe reddingen de gasten van scoren af te houden. Na die speldenprikken namen de Udenaren de wedstrijd volledig over en waren het de “Tricolores” die de boventoon voerden.

Verdiende voorsprong

Een eerste teken van herstel was een vrije trap voor de Udenaren die door doelman Rik Klyn onschadelijk wordt gemaakt. Niet veel later is Lars van Geelkerken dicht bij de openingstreffer op aangeven van Roald van Hout maar ziet zijn inzet voorlangs gaan. Zo zijn er ook nog mogelijkheden voor Roald van Hout en Sam Wassenberg, maar hun inzetten weten nog geen doel te treffen. Een minuut voor rust komt dan de verdiende voorsprong. Een pass van Robin Walk bereikt Roald van Hout en diens voorzet is op maat voor Sam Wassenberg die perfect binnen kopt:1-0

Eenrichtingverkeer

Na drie minuten in de tweede helft is er een mooie aanval over links, wanneer Rick Wouters met zijn schot de bal voorbij doelman Rik Klyn binnen schiet:2-0. In het verdere verloop was het UDI’19/CSU wat de klok sloeg en liepen de bezoekers uit Nuth achter de feiten aan. Na bijna een uur voetballen is er een mooie actie over de rechterflank van Ferhat Cokun die de bal op maat bij Sam Wassenberg legt en zijn tweede treffer van de middag scoort: 3-0. Ook voor Paul van der Vlist is er nog een mogelijkheid om te scoren maar hij faalt alleen voor de doelman. Op aangeven van Anass Aamri bepaalt Wietse van Lankveld de eindstand op: 4-0.

Vizier

Na drie mooie overwinningen op rij kan UDI’19/CSU het vizier nu richten op de reguliere ranglijst, bovendien is er een goede start gemaakt met de derde periode. De blik is nu gericht op de volgende wedstrijd uit tegen SC Silvolde in de Achterhoek.