ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2

Qua weersomstandigheden was het een avond om te koesteren; het rood-wit-blauw straalde op een grasmat die perfect geprepareerd is voor de interland tussen Nederland en Duitsland onder de 20 jaar a.s. zondag om 16.00 uur. De Udenaren kwamen in hun eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2019-2020 tegen Moerse Boys niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

Door Fons Boekelder

Vroeg doelpunt

UDI’19/CSU-Moerse Boys was de eerste helft qua kijkspel een leuke wedstrijd. Op papier was Moerse Boys dan de minder gelouterde ploeg maar de ploeg uit Klein-Zundert toonde lef en branie. Al vroeg in de wedstrijd kwamen de Udenaren op voorsprong. Een perfect aangesneden vrij trap van Wietse van Lankveld werd in de vijfde minuut door Sam Wassenberg tegen de touwen gekopt:1-0. Na die vroege voorsprong was het UDI’19 die het spel dicteerde. De bezoekers waren bij tijd en wijle een irritant gezelschap die het met beslissingen van scheidsrechter Robin Vereijken uit Beek en Donk maar zelden eens waren. Dat leverde na eerder gegeven gele kaarten aan Hidde van Dongen (UDI’19) en Pim Goossens (Moerse Boys) ook een gele kaart op voor de zeurende trainer van Moerse Boys Jurgen Arnouts. De “tricolores” waren dan wel de bovenliggende partij maar werden niet echt gevaarlijk voor het doel van Tom Magielse. Een eerste mogelijkheid van de bezoekers kwam pas na een half uur als Bart van de Broek zijn inzet naast het doel ziet verdwijnen.

Foutjes

Wat er in de thee bij de Udenaren heeft gezeten zal wel een raadsel blijven. Maar de situatie kantelde al na twee minuten na rust als Roald van Hout geheel onnodig Daan van de Broek onderuithaalde en terecht een strafschop tegen kreeg. Het was de smaakmaker zelf die dit geboden kansje zelf benutte, waarbij doelman Michiel Merks bijna nog een treffer wist te voorkomen:1-1. Na bijna een uur voetballen is het Jesse Mouws die de UDI-aanhang stil kreeg. Een verkeerde inschatting van Willem Tieben gaf Jesse Mouws de gelegenheid om twee UDI’19 spelers op het verkeerde been te zetten en rondde hij zijn solo af met een treffer:1-2. Lang konden de bezoekers niet genieten van de verkregen voorsprong, een vrije trap van, wie anders dan Wietse van Lankveld werd door de van NEC bvo overgekomen verdediger Rick Wouters binnen gewerkt:2-2. De mooiste aanval van UDI’19/CSU viel drie minuten voor tijd te noteren, een uitstekende combinatie op de speelhelft van de tegenstander leverde Roald van Hout vrije doorgang op naar het vijandelijke doel waar doelman Tom Magielse redding bracht. Daardoor bleef de stand steken bij 2-2 waar zeker meer dan een punt had ingezeten.

UDI’19/CSU kan zich nu gaan richten op de volgende uitwedstrijd in Lichtenvoorde tegen Longa’30 op zaterdag 7 september a.s. aanvang 18.30 uur.