ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen5

Voor Vrouwen 1 gaat competitie weer van start

Algemeen - Vrouwen

Voor UDI´19/CSU VR1 gaat de competitie in de 1e Klasse D gaat weer beginnen op zondag 2 februari. De aftrap van de 2e helft van de competitie start om 14.00 uur in Arnhem tegen VDZ.  In de eerste officiële wedstrijd van de Udense promovendus bij de start van de competitie thuis in Uden was het nog een spannende tweede helft waarbij UDI´19/CSU VR1 nipt de gelijkstand kon behouden.

Door: Carl-Peter Cremers

In de eerste helft was UDI´19/CSU VR1 nog niet op haar best, maar de wake up call van het doelpunt van Arnhemmers net voor rust zorgde voor een spannender en betere tweede helft waar de Udense dames op jacht gingen naar de gelijkmaker. Nadat Kerensa de 1-1 scoorde gingen ze door voor het winnende doelpunt, maar helaas zorgde een blessure bij UDI’19/CSU VR1 voor roet in het eten en moest het team alle zeilen bij zetten om met 10 speelsters (de 3 wissels waren al ingezet) de 1-1 op scorebord te behouden.

Inmiddels is het team een beetje gepokt en gemazeld door de eerste ervaringen in de 1e klasse in het afgelopen najaar. Na een dip van een aantal verlieswedstrijden achterelkaar vond het team in de laatste 3 wedstrijden voor de winterstop de weg omhoog terug en zijn ze met 3 overwinningen achter elkaar met een goed gevoel en een prima 6e plek de winterstop ingegaan.

Gaan ze de weg omhoog doorzetten en daarmee hun plek in de middenmoot fixeren of zelfs verbeteren? Het verschil in de 1e klasse D tussen de nummers 2 en 6 is slechts 4 punten, dus er is nog van alles mogelijk in de top.