ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2

Voorbeschouwing Halsteren - UDI'19/CSU

Algemeen - UDI-1

Zondag gaat de reis naar het West-Brabantse Halsteren waar men de plaatselijke trots voor het dertiende competitieduel in de Hoofdklasse B zal ontmoeten. De ploeg van Lodewijk de Kruif reist af met een nagenoeg fitte selectie af en jaagt op drie belangrijke punten om daarmee een sprongetje te kunnen maken op de ranglijst richting de top vijf.

Door Fons Boekelder

RKSV Halsteren

Halsteren is een outsider in de hoofdklasse en beide clubs hebben al menigeen robbertje tegen elkaar uitgevochten. De laatste twee seizoenen na degradatie van UDI’19/CSU uit de Derde Divisie kwamen beide ploegen elkaar opnieuw tegen. Vorig seizoen eindigden zowel de uit- als thuiswedstrijd onder leiding van de toenmalige trainer Ruud Pennings in 0-0 en 1-1 en finishte de ploeg op een derde plaats in de eindrangschikking.

Seizoen 2019-2020

Dit seizoen staat er een nieuwe trainer voor de groep. De club toverde een oud-speler van Halsteren Erwin de Nijs uit de hoge hoed, voorheen was de Tholenaar o.a. werkzaam bij tweedeklasser Tholense Boys. Halsteren is weer bezig aan een stabiel seizoen waar het leuke wedstrijden laat zien en waarin veel gescoord wordt. De laatste twee gespeelde wedstrijden in de tweede periode thuis tegen naaste concurrent Juliana’31 (3-0) en uit bij Moerse Boys (0-1) werden winnend afgesloten. Halsteren, die zijn zinnen heeft gezet op promotie naar de Derde Divisie, bezet momenteel een eerste plaats in de standenlijst met twee punten meer dan de achtervolgers Baronie en GVV Unitas. Met name in thuiswedstrijden zijn zij nog ongeslagen gebleven, alleen tegen RKZVC kwamen zij niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Koningskoppel bij Halsteren zijn de voormalige NAC-spelers Fouad Idabdelay en Thomas Marijnissen. Zij namen van de vijfentwintig doelpunten die werden gescoord er driekwart voor hun rekening. De Udenaren zijn dus gewaarschuwd! 

UDI’19/CSU

De KNVB keurde donderdag 28-11-2019 de overschrijving van de 24-jarige speler Anass Aamri goed, waardoor hij per direct speelgerechtigd is voor de “Tricolores”. De 24-jarige speler wordt daardoor herenigd met trainer Lodewijk de Kruif, waarmee hij drieënhalf seizoen samenwerkte bij DUNO in Doorwerth.

De ploeg uit Uden is na zondag nog steeds de nummer acht van de Hoofdklasse B en hebben negen punten minder dan titelkandidaat Halsteren. UDI’19/CSU hield zondag jl. slechts één punt over aan de thuiswedstrijd tegen RKZVC. Het geluk zat ook deze zondagmiddag weer eens niet mee zoals we dit seizoen al veel vaker hebben gezien. Er was maar een ploeg die recht had op de overwinning en dat waren de “Tricolores”. Met het spel van de Udenaren is de laatste tijd niet zoveel mis. Je bent vaak in wedstrijden de bovenliggende partij maar het ontbreekt aan scorend vermogen om een wedstrijd over de streep te trekken en dat is een dilemma. In twaalf competitiewedstrijden wist men dit seizoen slechts veertien treffers te produceren en dat is te weinig om een rol van betekenis te spelen in de Hoofdklasse B. De ploeg had in het verleden vaak spitsen die bij de top van het Nederlandse amateurvoetbal behoorden. Wie herinnert zich niet Peter v.d. Heuvel en Maikel Drummen die in het shirt van UDI’19/CSU de velden met hun doelpunten onveilig maakten. Ook clubtopscoorder aller tijden Sam Wassenberg wist aan de lopende band te scoren, helaas voor hem en de club blijft de teller dit seizoen tot nu toe op vier doelpunten staan. Ach, we zullen maar zeggen tijden veranderen, maar het zou toch wel fijn zijn als er dit seizoen meerdere spelers opstaan om het moyenne omhoog te krikken zodat er weer eens iets te vieren valt, want met die gelijke spelen schieten we niet zoveel op.

Trainer Lodewijk de Kruif zal zeker een speelstijl hebben bedacht om de stugge defensie van Halsteren, met slechts twaalf tegentreffers, te kraken en om tot scoren te komen. Een ding is zeker, de ambities zijn er om te willen winnen. Of de “Tricolores” dat zondag a.s. in West-Brabant gaat lukken weten we rond de klok van kwart over vier. Succes!

Arbitraal trio

De wedstrijd staat onder leiding van de heer R. Witlox, hij wordt geassisteerd door de heren C.I. Arevalo de Weever en A. Atahiri.

Accommodatie: De twaalfde man die hun club altijd komen ondersteunen en erg belangrijk zijn voor het team kunnen de navigatie instellen op het onderstaande adres:
RKSV Halsteren, Sportpark De Beek, De Beeklaan 37, Halsteren (±120 km).

Laatste officiele wedstrijden tegen elkaar

Deel dit artikel

Advertentie
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.