ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2

Voorbeschouwing IFC - UDI'19/CSU

Algemeen - UDI-1

Zondag a.s. gaat de reis naar Zuid-Holland, om precies te zijn naar Hendrik Ido Ambacht om daar een van de twee clubs die de Ambachtnaren rijk zijn te ontmoeten, in dit geval is dat IFC oftewel Ido’s Football Club.

Door Fons Boekelder

Dit is de eerste wedstrijd uit de tweede periode. De eerste periodekampioen in de Hoofdklasse B werd gewonnen door GVV Unitas uit Gorinchem met 22 punten. Er zijn dit jaar nog slechts vier wedstrijden te gaan voordat op 16 december a.s. de winterstop zijn intrede doet. Voor de 2e periode zijn dat respectievelijk uit naar IFC, thuis tegen RKZVC, uit naar Halsteren en als laatste wedstrijd voor de winterstop thuis tegen Baronie. De competitie wordt hervat als de weergoden het toelaten met een thuiswedstrijd op zondag 19 januari 2020 tegen OJC Rosmalen.

IFC

Vorig seizoen verloren de Udenaren in een tumult loze uitwedstrijd na een vroeg verkregen voorsprong door een doelpunt van Raoul Oomen met 2-1. Beide ploegen eindigden de wedstrijd met tien spelers. Ook de thuiswedstrijd werd na een dramatisch slecht duel met 1-4 verloren. Ondanks de twee overwinningen op UDI’19/CSU moest de ploeg uit Hendrik Ido Ambacht wachten tot de laatste wedstrijddag van het seizoen om het hoofdklasserschap veilig te stellen. In Gorinchem werd GVV Unitas met 3-4 verslagen en was handhaving een feit. De bakens zijn voor dit seizoen door IFC verzet en wil men in het linkerrijtje een rol van betekenis gaan spelen. De selectie van IFC heeft daarvoor naar verwachting een kwaliteitsimpuls gekregen.

Versterkingen IFC

Zo kwam centrumverdediger Essey Kiflom met opbouwende kwaliteiten over van Unitas. Amir Mahmoudian maakte de overstap van de zaterdag naar de zondag selectie. Keessie Wolters met een geweldige traptechniek en Patrick Fonseca kwamen over van SVV Schiedam. Spelmaker Hermon Tekleab een getalenteerde en sierlijke middenvelder verhuisde van Kozakken Boys naar IFC. Doelpuntenmachine Yoeri Rombouts keerde terug op het oude nest en zal nu samen met Mitchel Ott net als het vorige seizoen bij Meeuwenplaat het veel scorende koningskoppel gaan vormen. Ook maakt de razendsnelle buitenspeler Everon Pisas nog deel uit van de selectie wat voor veel verdedigers een ware plaaggeest is. Hij speelde eerder betaald voetbal bij FC Dordrecht en voetbalde in Roemenie. In de zomer van 2018 maakte hij de overstap van Kozakken Boys naar IFC. Ook de ervaren spelbepaler Danny Slingerland maakt nog steeds deel uit van de selectie van IFC.

Flitsende start IFC

IFC-seizoen begon flitsend aan het seizoen met drie opeenvolgende overwinningen. De ploeg van trainer Jack v.d. Berg won van AWC met 3-0. Respectievelijk werden EHC/Heuts met 0-4 en OJC Rosmalen met 4-2 verslagen. Daarna werden de resultaten wisselvalliger, dat begon in de uitwedstrijd tegen Longa’30 waar men met 3-1 het onderspit moest delven. Tegen Minor werd een week later weer een klinkende overwinning behaald door de Limburgers met 4-1 aan de zegekar te binden. Ook tegen RKZVC een andere ploeg uit de Achterhoek kon men het niet bolwerken en ging de wedstrijd met 0-1 verloren. Zoals verwacht ging men tegen titelkandidaat Halsteren royaal met 4-1 onderuit. Tegen Baronie in Breda werd een 1-1 stand bereikt en tegen Sportclub Silvolde ging het in de thuiswedstrijd weer voortvarend door de ploeg uit de Achterhoek met 5-1 te verslaan. De laatste wedstrijd in de 1e periode was een uitwedstrijd tegen rode lantaarndrager rksv Nuenen die werd verloren met 1-0 en Nuenen haar eerste overwinning van het seizoen kon noteren. Hierdoor sluit IFC de 1e periode af met een vijfde plaats slechts één punt meer dan de “Tricolores”.

Nederlaag IFC in bekerwedstrijd

Wat UDI’19/CSU vorig seizoen tegen FC Schadewijk in het bekertoernooi overkwam herhaalde zich zondag jl. voor IFC in Oosterhout, vroege uitschakeling in het bekertoernooi. Zoals wel vaker in bekerwedstrijden gebeurt had de staf van IFC in al zijn wijsheid besloten om niet in zijn sterkste opstelling tegen vv Oosterhout te spelen maar alle reserves een basisplaats te gunnen. Het gevolg was dat IFC roemloos met 2-1 ten onder ging en met het schaamrood op de kaken de kleedkamer op zocht.

UDI’19/CSU geen bekerverplichtingen

De laatste thuiswedstrijd van de “Tricolores” tegen Sportclub Silvolde leverde een teleurstellend doelpuntloos gelijkspel op. Donderdag 14 november jl. oefenden de Udenaren in Oss tegen 1e klasser sv TOP en won UDI’19/CSU met 1-3. Ook de Udenaren begonnen in een fantasie opstelling en bleven diverse vaste basisspelers aan de kant. Zoals bekend was UDI’19/CSU zondag jl. vrij omdat het vrijgeloot was van bekerverplichtingen.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Zondag a.s. wordt de competitie hervat zoals al eerder geschreven tegen IFC. Wekelijks zullen de kaarten weer opnieuw worden geschud met nieuwe kansen op een periodetitel. Voor de Udenaren zal IFC zeker geen makkelijke tegenstander worden gelet op de onderliggende resultaten in het verleden. Zeker na de nederlaag tegen Nuenen en de bekerblamage van zondag jl. is IFC zeker gebrand op eerherstel. Of de Udenaren zondag a.s. in de uitwedstrijd in Hendrik Ido Ambacht voor het eerst een zege weten te behalen weten we rond de klok van 16.00 uur. Succes!

Accommodatie:

De twaalfde man die hun club altijd komen ondersteunen en erg belangrijk zijn voor het team kunnen de navigatie instellen op het onderstaande adres:
Sportpark Schildman, Reeweg 75B, 3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht (95 km)

Arbitraal trio

De wedstrijd staat onder leiding van de heer G.H.A. Stevens, hij wordt geassisteerd door de heren D. Reinshagen en K. Tardy.

Laatste officiele wedstrijden tegen elkaar

Deel dit artikel

Advertentie
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.