ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2

Voorbeschouwing: RKSV Nuenen – UDI’19/CSU

Algemeen - UDI-1

Zondag staat er voor UDI’19/CSU weer een van de weinige streekderby’s op het programma.  Nu reist men af naar Nuenen om daar de plaatselijke trots tegemoet te treden.

Door: Fons Boekelder

Verleden week verloren zowel Nuenen als UDI’19/CSU haar wedstrijden. De gastheren verloren in en tegen Silvolde met 2-0. UDI’19/CSU verloor na een 1-0 voorsprong uiteindelijk met 1-3 van OJC Rosmalen.

Zondag staat er voor de Udenaren direct een belangrijke wedstrijd op het programma. Rode lantaarndrager RKSV Nuenen is dan de tegenstander. De ploeg van Jan Poortvliet behaalde in vijftien wedstrijden negen punten door twee overwinningen te boeken, driemaal gelijk te spelen en moest men tien keer een nederlaag incasseren. De overwinningen werden thuis behaald tegen IFC (1-0) en de tweede en tevens laatste overwinning was op 1 december jl. toen EHC/Heuts met 3-0 werd verslagen. De eenendertig doelpunten die men moest incasseren zijn aan de hoge kant; dit komt neer op een gemiddelde van iets meer dan twee doelpunten per wedstrijd. De zeven gescoorde eigen doelpunten, die overigens door zeven verschillende spelers werden gescoord, is aan de magere kant.

We zitten nu op de helft van de competitie en Nuenen zal in de resterende wedstrijden punten moeten gaan pakken om de dans van degradatie te ontlopen. Dat de ploeg van Lodewijk de Kruif meer kwaliteit herbergt dan de gastheren konden we in Uden constateren toen de gasten met 2-0 werden verslagen. Wellicht komt Nuenen voor UDI’19/CSU op het juiste moment om de negatieve spiraal van twee nederlagen op rij in competitieverband (Baronie en OJC Rosmalen) te doorbreken en de tegenstander van zondag as. aan de zegekar te binden. Behaalde resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst, maar toch. Na degradatie van de Udenaren uit de Derde Divisie speelden beide ploegen vijf keer tegen elkaar en moest UDI’19/CSU slechts één keer het onderspit met 1-0 delven. De overige vier duels werden gewonnen.

Het zou zondag a.s. wel eens een interessant duel kunnen worden omdat beide ploegen veel belang hebben bij een zege. Willen de Udenaren hun verloren positie in het linker rijtje zo snel mogelijk terug heroveren, dan zal er sowieso gewonnen moeten worden op sportpark Oude Landen. Laten we hopen op eenzelfde scenario als de vier laatst gespeelde wedstrijden. Succes!

Arbitraal trio:

De wedstrijd staat onder leiding van de heer J.A.B. Lensink, hij wordt geassisteerd door de heren M.  Winckens en G.M.M. H. Linke.


Accommodatie:

De twaalfde man die hun club altijd komen ondersteunen en erg belangrijk zijn voor het team kunnen de navigatie instellen op het onderstaande adres:
RKSV Nuenen, Sportpark Oude Landen, Pastoormast 14, Nuenen. Aanvang 14.30 uur.

Laatste officiele wedstrijden tegen elkaar

Deel dit artikel

Advertentie
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.