ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen

Voorbeschouwing: sv Meerssen - UDI’19/CSU

Algemeen - UDI-1

Clubs veel gemeen

sv Meerssen en UDI’19/CSU hebben veel gemeen. De club uit Limburg is in 1918 opgericht de club uit Brabant een jaar later in 1919. In de 25 jaar dat de Limburgers in de hoofdklasse uitkomen behaalden zij tweemaal de titel. Sinds twee jaar speelt de ploeg na een verblijf van vijf jaar in de 1e klasse weer op hoofdklassenniveau. UDI’19/CSU speelt tweeëntwintig jaar in de hoofdklasse en behaalden daarin driemaal de titel; bovendien kwamen zij een seizoen uit in de landelijke Derde divisie.

Door Fons Boekelder

Onderliggende resultaten

De onderliggende resultaten na het kampioenschap en promotie van Meerssen naar de hoofdklasse in 2017 spreken in het voordeel van de Udenaren. Op 17 september 2017 gingen de Udenaren met een 2-3 overwinning aan de haal. In Uden werd het op 18 maart 2018 eveneens een overwinning voor UDI’19 toen de Limburgers met 2-1 werden verslagen. UDI’19 eindigden dat seizoen op plek vijf met zevenenveertig punten. sv Meerssen moest dat seizoen genoegen nemen met plaats zeven met vijfenveertig punten. Het voorbije seizoen wonnen beide ploegen ieders een keer van elkaar. In Uden werd het op 25 november 2018 een 1-2 overwinning voor de gasten. In Meerssen zegevierde de Brabantse ploeg op 24 maart 2019 met 1-3. Meerssen eindigde dat seizoen in het linkerrijtje op een zesde plaats met achtendertig punten, de Udenaren moesten genoegen nemen met plaats negen met vierendertig punten.

Rechterrijtje

Tot nu toe behaalde Meerssen uit de acht gespeelde wedstrijden negen punten. Zij wisten twee overwinningen te behalen tegen o.a. Nuenen (0-1) en RKZVC (2-1). Speelden drie keer gelijk o.a. tegen Halsteren (1-1), Silvolde (1-1) en Juliana’31 (3-3). In drie wedstrijden moesten zij hun meerdere erkennen tegen Baronie (1-0), EHC/Heuts (0-1) en Minor (3-0). Door deze resultaten bezetten zij momenteel met plaats twaalf een plek in het rechterrijtje van de standenlijst. De ploeg uit Zuid-Limburg is samen met EHC met acht treffers de opeen na minst scorende ploeg uit de hoofdklasse B. Alleen Nuenen deed het met twee doelpunten slechter.

Korte terugblik op Juliana’31 - sv Meerssen

Zondag jl. hielden twee strafschoppen Meerssen tegen Juliana’31 in Malden van de zege af. Na een vroeg verkregen 0-2 voorsprong door twee doelpunten van Richard Hannon kwam Juliana’31 in de 37e minuut door een strafschop via Jeroen Meijers terug in de wedstrijd:1-2. Op slag van rust scoorde Lars Loermans de 2-2. sv Meerssen komt opnieuw op voorsprong als Agit Sahin in de 73e minuut de 2-3 binnen schiet. Het venijn zat hem voor Meerssen in de staart van de wedstrijd, in blessuretijd krijgt Juliana’31 opnieuw een strafschop toebedeeld. Jeroen Meijers maakt ook ditmaal geen fout en bracht de gastheren alsnog langszij:3-3. Verdediger Jeroen Kuijs zal na zijn rode kaart tegen Juliana’31 in de opstelling bij Meerssen tegen UDI’19 ontbreken.

Begint UDI’19/CSU op stoom te geraken? 

Nog slechts twee trainingen heeft UDI’19/CSU om zich te richten op de uitwedstrijd tegen Meerssen. Na een mindere periode werden de twee voorgaande wedstrijden tegen AWC en EHC winnend met 2-0 afgesloten. Het lijkt erop dat de “tricolores” precies op tijd op stoom beginnen te geraken. De verdediging staat als een huis en kreeg opnieuw dit seizoen voor de vierde keer geen doelpunt tegen. Aanvallend gaat het ook beter lopen en hebben gedeeltes van wedstrijden goed gespeeld. Een kanttekening is dat men met de geboden kansen die men creëert vergeet een wedstrijd in een vroegtijdig stadium te beslissen. Frappant detail is dat de vier overwinningen die behaald werden allen met een 2-0 winst werden afgesloten.

Met goed gevoel naar Meerssen

Zondagmorgen reist men met het nodige zelfvertrouwen af naar het diepe zuiden van Nederland om een derde overwinning op rij bij te schrijven. Momenteel bezetten de Udenaren na de winst op EHC samen met IFC en Baronie een gedeelde vierde plaats op de ranglijst, slechts twee punten minder dan Juliana’31 die momenteel de derde plek bezetten. De ploeg van Lodewijk De Kruif streeft naar een hogere klassering dan nu het geval is en dat is een uitstekend streven. Het lijkt mij dat de “tricolores” licht favoriet zijn voor de overwinning, we gaan het zondag zien. Succes!

Arbitraal trio

De wedstrijd staat onder leiding van de heer B.H.Huizinga, hij wordt geassisteerd door de heren A.D. Kloekke en G. Francees.

Supporters

Voor de supporters die hun club komen ondersteunen en erg belangrijk zijn voor het team kunnen de navigatie instellen op het onderstaande adres: Sportpark Marsana, Proost de Beaufortstraat 21, 6231 EB Meerssen. (120 km)

Laatste officiele wedstrijden tegen elkaar

Deel dit artikel

Advertentie
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.