ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2

Voorbeschouwing UDI'19/CSU - RKZVC

Algemeen - UDI-1

Voor de Udenaren is RKZVC een totaal onbekende club; de twee teams kwamen nog nooit eerder tegen elkaar uit. De vereniging is opgericht direct na de oorlog, om precies te zijn op 28 juni 1945. De vereniging telt circa 350 leden. De club heeft zes seniorenteams, één 35+ en twee 45+ teams en twaalf jeugdteams. De thuiswedstrijden worden op sportpark “De Greune Weide” in Söwent gespeeld en de clubkleuren zijn wit/groen.

Door Fons Boekelder

Roots

Als tiener kwam ik al vaak in Söwent (Zieuwent) om te logeren bij mijn familie en ken het dorp en de plaatselijke voetbalclub beter als de gemiddelde Udenaar. Toentertijd speelde RKZVC in de vierde of vijfde klas dat is mij ontgaan. En kijk nu eens waar die echte dorpsclub met veel eigen inbreng en met slechts 2000 inwoners zich nu bevindt in de hoofdklasse!

Historie RKZVC

Na jarenlang heen en weer gedobberd te hebben tussen de vijfde en derde klasse   begon in het seizoen 2015-2016 de ommekeer voor de club. Het kampioenschap met promotie naar de tweede klasse, dit was toen in het bijna vijfenzeventigjarig bestaan van de club nog nooit gebeurd. Een seizoen later werd men zelfs kampioen en promoveerde de club naar de eerste klasse. In het seizoen 2017-2018 behaalden zij de titel in de eerste klasse met o.a. een thuisoverwinning voor 3000 toeschouwers op naaste concurrent Longa’30 uit het naburige Lichtenvoorde van 5-0 en staan waar ze nu staan, hoofdklasse!  

Succestrainer

Achter al deze successen van RKZVC schuilt de naam van de geboren en getogen trainer uit Zieuwent Laurens Knippenborg. Vrijdag 17 mei 2019 werd hij op het trainerscongres in Zwolle uitgeroepen tot de beste amateurvoetbaltrainer van Nederland. De succestrainer die nu aan zijn zevende seizoen bezig is, wist de club van de derde klasse naar de hoofdklasse te brengen. Toch neemt de succestrainer na dit seizoen afscheid van RKZVC. De reden waarom Laurens Knippenborg RKZVC verlaat is gevoelsmatig en denkt ook niet dat dit zijn laatste klus in het voetbal is.

Solide tegenstander

Afgelopen seizoen eindigde RKZVC als debutant in de hoofdklasse A van het zondagvoetbal knap als vierde. Dit seizoen staan ze na elf wedstrijden op een zesde plaats met zeventien punten en een doelsaldo van zesentwintig doelpunten voor en zestien treffers tegen met topscoorder Sjors Storkhorst in hun midden, die elf treffers voor zijn rekening nam. Zondag jl. won RKZVC het thuisduel met maar liefst 6-0 van Minor. Op vreemde bodem wist de ploeg uit de Achterhoek van de vijf gespeelde uitwedstrijden slechts één keer de volle winst over de streep te trekken, speelde het drie keer gelijk en verloor het een duel. In de thuiswedstrijden boekte de ploeg drie overwinningen, speelde het twee keer gelijk en uitgerekend tegen aartsrivaal Longa’30 ging men met 0-2 onderuit. Ook in de beker wist een zeer jeugdig RKZVC 1e klasser Tubantia na een 1-1 eindstand via strafschoppen de volgende ronde te bereiken.

Aan- of afhaken voor UDI’19/CSU?

De zure nederlaag tegen IFC van zondag jl. hakte er flink in bij de “Tricolores” men zakte op de standenlijst van een zesde naar een achtste plaats. Het team heeft het zelf in de laatste drie competitiewedstrijden zo ver laten komen door de geboden kansen niet om te zetten in doelpunten. Het onderlinge verschil tussen UDI’19/CSU en RKZVC bedraagt momenteel slechts twee punten in het voordeel van de ploeg uit de Achterhoek. Het verschil met de gevreesde plek dertien bedraagt ook maar slechts drie punten. Nu de verschillen zo klein zijn geworden moet men eigenlijk van een directe concurrent in een thuiswedstrijd winnen en passeren dan de ploeg uit Zieuwent op de standenlijst. Makkelijk zal het zondag op “Parkzicht” niet worden maar ik ga toch voor een overwinning voor de “Tricolores”. Succes!

Arbitraal trio

De wedstrijd staat onder leiding van de heer Luc Baars uit Tilburg, hij wordt geassisteerd door de heren Ricardo Pieterse uit Hoofddorp en Tim Nagtegaal uit St. Willebrord.

Laatste officiele wedstrijden tegen elkaar

Pupil van de Week

Pupil van de Week • Rens Linders

Ik ben Rens Linders 

Ik ben 8 jaar, ik woon in Uden samen met mijn vader, moeder, zusje en hond. 

Ik zit in groep 5 van KC vindingrijk.  

Ik speel bij UDI`19 in het team jo94 mijn positie in het team is spits. Mijn grootste fans zijn mijn vader, moeder, zusje en Opa hij is dan ook al 56 jaar lid van UDI`19. En is dan ook super trots dat ik bij UDI`19 speel. 

Buiten voetballen bij UDI. Ben ik groot fan van Ajax en alles wat met voetbal te maken heeft. Ik teken graag voetbalspelers na zodat ik thuis voetbalwedstrijdjes kan spelen. ook kijk ik graag naar voetbalwedstrijden of ik ga buiten met mijn vrienden voetballen. 

Ik vind het erg leuk om pupil van de week te zijn. Ik voorspel de uitslag van UDI`19-RKZVC op 3-1. 

 

Groetjes Rens en tot zondag!

Loterij ten behoeve van de UDI jeugd

Wedstrijdsponsor + sponsor loterijbal is Bioscoop Industry Veghel

Het levensmiddelenpakket is geschonken door JUMBO Supermarkten Drossaard 

Deel dit artikel

Advertentie
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.