ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2

Voorbeschouwing: UDI’19/CSU wil zich in eigen huis revancheren

Algemeen - UDI-1

Zondag a.s. speelt UDI’19/CSU de thuiswedstrijd tegen GVV Unitas. De ploeg uit Gorinchem behaalde het vorige seizoen een periodetitel en eindigde op een vijfde plaats op de standenlijst.

Door Fons Boekelder

GVV Unitas

De club zag het voorbije seizoen een blik vol spelers vertrekken naar omliggende clubs rondom Gorinchem. Nieuw zijn middenvelder Medhanie Redie Habtemariam overgekomen van zaterdag Derde Divisionist SteDoCo; geen onbekende speler is rechter vleugelaanvaller Jay-Jay Meierdres die overkwam van Halsteren. Verder gingen de clubloze aanvallende middenvelder Yesin Ben Mohamadi en centrale middenvelder Brandon Fijneman een overeenkomst aan met GVV Unitas. Ook nieuw bij de club is trainer Jeroen van Bezouwen afkomstig van UNA uitkomend in de Derde Divisie.

GVV Unitas begon sterk aan het seizoen door in Limburg Minor met 0-3 te verslaan. Vervolgens werd er in de thuiswedstrijd tegen Juliana’31 2-2 gelijk gespeeld en in en tegen Silvolde kwam men ook niet verder dan een 3-3 gelijkspel. Zondag jl. was OJC Rosmalen in Gorinchem de opponent en die werd met 3-1 verslagen.

Kaarten opnieuw geschud

Zondag staat er een topper op het programma, weliswaar een topper op papier. Want UDI’19 en GVV Unitas staan de gedeelde nummer vijf en de nummer drie tegenover elkaar. De gasten wonnen vorige seizoen op sportpark “Parkzicht” op 24 april 2019 met 0-1 van de “tricolores”. Voor een Udense overwinning gaan we terug naar 7 oktober 2018 waar de Udenaren in datzelfde seizoen in een spectaculaire wedstrijd in Gorinchem door doelpunten van Sam Wassenberg (2x) en Roald van Hout de gastheren met 2-3 aan de zegekar bonden. In de hoofdklasse B worden de kaarten elke week zoals overal opnieuw geschud en scenario’s bestaan dan ook niet, dat is de onvoorspelbaarheid van deze competitie. Daardoor bestaat voorlopig de kans dat er telkens een andere lijstaanvoerder opstaat. 

Aan elkaar gewaagd

UDI’19 heeft zondag de kans om zich in eigen huis te revancheren na de 4-1 nederlaag vorige week bij Juliana’31 in Malden. Beide ploegen ontlopen zich na vier speelrondes weinig. De bezoekers pakten acht punten en bezetten momenteel een vierde plaats op de ranglijst, slechts twee punten minder dan de nieuwe koploper Halsteren en willen ook dit seizoen weer meedoen voor een plek in de Derde Divisie. De Udenaren staan na vier wedstrijden gedeeld vijfde met zeven punten. Hoewel de verschillen nog klein zijn kan men zich geen gelijkspel of nederlaag permitteren want dan raakt de (sub)top voor UDI’19/CSU na vijf wedstrijd uit het zicht.

Lesje geleerd?

Kunnen de “tricolores” zich na de nederlaag in Malden weer herpakken? Het leek erop dat de UDI’19-spelers de tweede helft ongemotiveerd en met desinteresse voetbalden. Op een enkele uitzondering na speelde het gehele team de tweede helft als een mak schaap, klaar om geslacht te worden. Het was dan ook niet verwonderlijk dat trainer Lodewijk de Kruif na afloop zei: “de tweede helft waren de slechtste 45 minuten van UDI’19 sinds ik hier trainer ben”.

Knop om

Hopelijk hebben de spelers zondag jl. een les gehad in, dat men altijd keihard moet werken en kansen moet benutten om tot een goed resultaat te komen, je krijgt de punten van niemand cadeau. Er zit voldoende ervaring in de groep om zondag de knop weer om te zetten en kunnen zij die nederlaag ergens ver weg stoppen waar het voorlopig niet meer teruggevonden wordt. We zullen het zondag as. gaan zien. Succes!

Arbitraal trio

De wedstrijd staat onder leiding van de heer J.I.R.(Jules) Nelissen, hij wordt geassisteerd door de heren M.JP.J.M. (Maarten) van Gerwen en B.M. (Bas) Segers.

Laatste officiele wedstrijden tegen elkaar

Pupil van de Week

Pupil van de Week • Noah van de Beeten

Ik ben Noah, ben 8 jaar en woon samen met mijn ouders en broertje in Uden.

Ik zit in groep 4 van basisschool de Springplank.

Bij Udi ’19 voetbal ik in een heel leuk team (JO9-5) en daar speel ik op de positie middenveld/aanval. Mijn papa, mama en mijn broertje zijn mijn grootste supporters. Mijn broertje Siem voetbalt ook bij Udi ’19 bij de mini’s.

Naast voetballen bij Udi ’19 voetbal ik graag met vrienden op het veldje vlakbij ons huis. Vaak kijk ik ook wedstrijden terug op mijn tablet en ook naar de balkunsten van Touzani kijk ik graag op Youtube.

Wanneer er een seizoenkaart ‘over’ is, heb ik geluk want dan kan ik met mijn papa mee naar Amsterdam om voetballen te kijken van mijn favoriete club Ajax. Binnenkort mag ik zelfs mee naar een Champions League wedstrijd!

Ik heb erg veel zin in de wedstrijd van zondag. En natuurlijk denk ik dat Udi ’19 gaat winnen van Unitas met 2-0.

Tot zondag!

High five Noah

Loterij ten behoeve van de UDI jeugd

Wedstrijdsponsor + sponsor loterijbal is Verwijst Badkamers, Tegels & Sanitair

Het levensmiddelenpakket is geschonken door JUMBO Supermarkten Drossaard 

Deel dit artikel

Advertentie
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.