ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen9

VR1 loopt tegen 1e nederlaag aan uit tegen Bekkerveld VR1: 2-0

Algemeen - Vrouwen

Voor de tweede keer dit seizoen is een vroege busreis nodig om de dames van VR1 op tijd naar hun tegenstander te brengen, dit keer de koploper Bekkerveld VR1 in Heerlen. De blessurebank is helaas ruim gevuld met Nalini, Yentl en Dimphy.

Verslag en foto's van Carl-Peter Cremers

Bekkerveld is niet voor niets koploper, ze zetten meteen druk op de Udense helft van het veld en de eerste minuten lijken de Udense vrouwen wat geïntimideerd door het aanvallende spel van Bekkerveld. Na 4 minuten wordt bij wat gerommel net buiten de 16 meter lijn van UDI’19 door de scheids vrij makkelijk een vrije trap toegekend aan Bekkerveld. Ondanks het muurtje kan Bekkerveld de vrije trap benutten en staat UDI’19 na 5 minuten met 1-0 achter. UDI’19 is nu gewaarschuwd en de dames kunnen aan de bak om de achterstand goed proberen te maken in de resterende 85 minuten.

Maar de eerste fase van de wedstrijd is duidelijk voor Bekkerveld, ze blijven aandringen bij UDI’19 en Nienke en de verdediging moeten alle zeilen bijzetten. In het tweede gedeelte van de eerste helft krijgt UDI’19 wat meer overwicht op het spel en verplaatst het spel zich wat vaker naar de helft van Bekkerveld. We creëren een paar kansjes die helaas niet verzilverd worden. Het lijkt erop dat UDI’19 stand kan houden en met 1-0 de rust in gaat, maar dan kan Bekkerveld in de 44e minuut de 2-0 er inschieten, een domper zo kort voor rust en net als het spel wat meer naar UDI’19 kantelt.

Na de rust komt er meer evenwicht in het spel van UDI’19 en er komen meer kansen voor het doel van Bekkerveld, maar tot treffers leidt dit niet, tot frustratie van sommige spelers. Wel houdt UDI’19 zelf het doel schoon en komt ook Bekkerveld niet meer tot scoren, zodat uiteindelijk UDI’19 huiswaarts gaat met een 2-0 nederlaag. Er is keihard gewerkt door iedereen maar UDI’19 was uiteindelijk niet effectief genoeg om het verschil te maken.

Volgende week volgt een zeer uitdagende bekerwedstrijd uit tegen Ter Leede VR1. Een Topklasser die mee draait in de top van de competitie, dit wordt interessant om te zien of UDI’19/CSU VR 1 hiertegen stand kan houden.