VR1 sluit 1e helft seizoen af met overwinning!

Algemeen - Vrouwen

UDI´19/CSU VR1 sluit 1e helft seizoen af met een verdiende overwinning in de derby tegen HVCH VR1 1-0 winst.

Verslag en foto's door Carl-Peter Cremers

Op de laatste wedstrijddag voor de winterstop stond een mooie derby tegen HVCH VR1 op het programma. HVCH VR1 dat op de tweede plaats staat met 21 punten tegen promovendus UDI´19/CSU VR1 dat in de middenmoot staat met 14 punten en bij winst weer een paar plekjes omhoog schuift. Het is voor de ploeg van Janine Rongen alles aan gelegen om de winst in Uden te houden en dat hebben ze ook laten zien in een wedstrijd die tot het einde spannend bleef.

Vanaf het begin van de wedstrijd tot het eind speelde het spel zich voornamelijk af op de helft voor het doel van HVCH VR1. De Udense dames konden hoog druk zetten op de verdediging van het team uit Heesch en er waren diverse kansen voor UDI´19 in zowel de eerste als in de tweede helft. Maar de verdediging van HVCH heeft lang tegen kunnen houden dat UDI VR1 het winnende doelpunt kon scoren, dit duurde uiteindelijk tot 6 minuten voor het einde voordat Sem erin slaagde om de bal in het net te schieten.

Voordat het zover was zag het publiek mooi en aanvallend spel van de thuisclub. Op enkele uitbraken na, waar HVCH voor de beruchte tegengoal had kunnen zorgen. Maar die kansen werden gelukkig op tijd weggewerkt door onze verdediging, had HVCH niet zo veel in de melk te brokkelen tijdens de wedstrijd. De alerte keepster van HVCH en de verdediging dwarsboomde kort achter elkaar aanvallen van o.a. Mabel die dichtbij het doel de bal nog net weggewerkt zag door de verdediging en Kerensa die haar bal vanaf afstand door de keepster van richting ziet veranderen waardoor de bal naast gaat. Het leverde wel corners op, maar ook daar kwamen geen goals uit. En zo is het dus 0-0 als de kleedkamers worden opgezocht.

Na de rust is het nog steeds UDI VR1 die de aanval opzoekt, alleen gaat het wat moeizamer dan in de 1e helft. Wel ziet het publiek verschillende keren goede acties en behoudt UDI´19/CSU VR1 veel balbezit. Zo blijft het jonge team van UDI´19 jagen op de openingstreffer, maar lukt het niet ondanks dat ze telkens ver naar voren komen. Totdat 6 minuten voor tijd Sem de bal voor de voeten krijgt en tussen twee verdedigers door de bal nog kan aantikken waardoor de bal onhoudbaar voor de keepsters in de linkerhoek verdwijnt. Eindelijk de verdiende goal na 85 minuten hard werken door het hele team en een opluchting voor het publiek dat genoot maar ook in spanning zat vanwege het risico op een counter van HVCH.

Nu is het zaak om balbezit te houden en de wedstrijd uit te spelen om de winst binnen te halen. Toch komen er in de paar laatste minuten nog 2 kansen voorbij waaronder een vrije trap net buiten de 16 meter. Zo terugkijkend op de hele wedstrijd had het zo maar een paar doelpunten meer kunnen zijn voor UDI´19 en heeft de verdediging en keepster van HVCH VR1 uitstekend werk geleverd om de schade beperkt te houden.

Een mooie opsteker voor het jonge team uit Uden om nu drie keer op rij de winst binnen slepen om langzaam weer naar boven te kijken in plaats van naar beneden. Nu winterstop waarbij er in Januari weer de nodige oefenwedstrijden gepland staan voordat op 2 februari 2020 de competitie verder gaat met een uitwedstrijd tegen VDZ VR1.

Vrouwen 1 en begeleiding wensen u fijne feestdagen en alvast een sportief en succesvol 2020 !