ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen5

Verslag en foto's door Carl-Peter Cremers

In de eerste helft van de thuiswedstrijd was UDI’19/CSU VR1 de bovenliggende partij. Snelle en stevige passes, goede duels en goede kansen. Stonden de vrouwen van UDI’19/CSU VR1 de laatste wedstrijden telkens in de eerste helft op achterstand, deze keer scoorde Kerensa in de 24e minuut de 1-0. Na een voorzet van Fenne krijgt Kerensa de bal aangespeeld en kan ze de verdedigster omzeilen en met een mooi hoog balletje de bal over de keepster in de goal schieten. Voor de verandering moeten de gasten in de achtervolging en de opluchting en blijdschap bij de Udense dames is dan ook groot.

Het lijkt er op dat UDI’19 weer wat zelfvertrouwen terugkrijgt na de verloren wedstrijden van afgelopen weken, waarbij ze zelf druk kunnen zetten en de kansen van de tegenstander beperkt kunnen houden. UDI’19 speelt fel in de duels waardoor de scheids zich genoodzaakt voelt om regelmatig voor overtredingen te fluiten, waarbij hij wel erg makkelijk gele kaarten uitdeelt voor de thuisploeg en UDI’19 tegen voor deze ploeg het zeer ongebruikelijke aantal van 3 gele kaarten oploopt.

In de 67e minuut gaat het fout als bij een vrije trap van Orion VR1 de bal via de lat terugkaatst en nog weggewerkt wordt door Senne, maar de bal is al achter de lijn is geweest en de stand is weer gelijkgetrokken naar 1-1. Terug naar af en opnieuw beginnen.
Gaandeweg de tweede helft glipt het felle spel uit de eerste helft steeds meer weg en wordt UDI’19 zwakker. Orion maakt daar goed gebruik van en zet steeds meer druk op de Udense verdediging. Deze druk van Orion wordt beloond in de 81e minuut als de nr.16 van Orion uit kan halen en de bal onhoudbaar achter Nienke in het net schiet. Hiermee wordt de eindstand in eigen huis 1-2, wat een domper oplevert voor de thuisploeg.

Een goede pot voetbal maar helaas niet met het gewenste resultaat ondanks het keiharde werken. De eerste helft was een goede opsteker en in de tweede helft was het geluk niet aan de zijde van UDI’19.

Volgende week een nieuwe kans met de thuiswedstrijd tegen FC Kunde uit Nijmegen, momenteel de hekkensluiter van de competitie. Aanvang wedstrijd om 11.00 uur, u bent van harte welkom en wij waarderen dit. Succes dames!