ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen5

Wisselvallig UDI’19 verliest in eigen huis van Baronie

Algemeen - UDI-1

UDI’19/CSU blijkt dit seizoen een wisselvallige ploeg te zijn. De ene week wordt een titelkandidaat als Halsteren verslagen, terwijl andere ploegen uit de onderste regionen lastige obstakels blijken te zijn. Na amper veertig minuten spelen was het duel tegen Baronie op sportpark “Parkzicht” al min of meer beslist.

Door: Fons Boekelder

Net als verleden week kreeg trainer Lodewijk de Kruif ook op deze wedstrijddag zelf een ziekmelding. Nu was het nieuweling Anass Aamri, die deze wedstrijd aan zich voorbij moest laten gaan.

Het eerste kwartier was duidelijk voor Baronie die kennelijk wat goed wilden maken na de oorwassing van verleden week zondag tegen Minor, waar men met 0-4 onderuit ging. Pas daarna kwam UDI’19/CSU in de buurt van het vijandelijke doel. Een combinatie door het middenveld leverde Wietse van Lankveld een mogelijkheid op, maar zijn inzet gaat maar net over. Ook een diagonaal afstandschot van Rick Wouters werd door doelman Michel van Butselaar tot hoekschop verwerkt.

Acht minuten beslissend

In de 26 min. was er een eerste waarschuwing voor de Udenaren als Baronie uitblinker Moustafa Mohammad zijn schot tegen de paal ziet belanden. In de twee en dertigste minuut volgt een vrije trap voor Baronie op rand zestien meter. Het is Moustafa Mohammad die de bal langs de muur schiet en in het doel ziet verdwijnen: 0-1. Zes minuten later komt de 0-2 op het scorebord wanneer wederom Moustafa Mohammad het met een afstandschot probeert en doelman Michiel Merks zich verkijkt op diens inzet: 0-2. Vijf minuten voor rust wordt de buitenspelval door de “Tricolores” niet opgeheven en daar profiteert Yassine Meyres van die 0-3 tegen de touwen werkt.

Na rust aanvankelijk een feller UDI’19/CSU, maar het was Baronie die uit een counter dicht bij een vierde treffer was die Michiel Merks met een redding met een hand wist te voorkomen. Raoul Oomen, net binnen de lijnen voor Ferhat Coskun leek de bal binnen te werken maar kwam net onvoldoende bij de bal. Met nog twintig minuten, op de klok volgt een pass van Paul van der Vlist die door Raoul Oomen wordt binnen gewerkt: 1-3. Zeven minuten voor tijd vergroot Baronie de voorsprong door een doelpunt gescoord uit de rebound door Tijn van Galen tot 1-4. Een minuut later is het aan de andere kant weer raak als Paul van der Vlist uit een hoekschop raak weet te koppen en de eindstand bepaalt op: 2-4.

Voor UDI’19/CSU rest niet anders dan het likken van de wonden en zich gaan voorbereiden op de tweede competitiehelft. De competitie wordt hervat op zondag 19 januari 2020 met een thuiswedstrijd tegen OJC Rosmalen.

Opstelling UDI’19/CSU

Michiel Merks, Tufan Koca (A), Thijs van der Linden(80e Dick Smits), Willem Tieben, Rick Wouters, Wietse van Lankveld, Robin Walk, Roald van Hout, Sam Wassenberg, Paul van der Vlist, Ferhat Coskun( Raoul Oomen).

Bekerwedstrijd

Op donderdag 19 december a.s. speelt UDI’19/CSU een bekerwedstrijd in Siebengewald tegen Stormvogels’28 gelegen aan de Gochsedijk 87, 5853 AB Siebengewald (± 40 km).