ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2

Zaterdagavond start de competitie voor UDI'19 tegen Moerse Boys; GRATIS ENTREE!

Algemeen - Senioren - UDI-1

Zaterdagavond 31 augustus a.s. speelt UDI'19/CSU de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2019-2020, deze avond komt nieuwkomer vv Moerse Boys uit Zundert op bezoek. Aanvang 18.00 uur en de toegang is GRATIS.

VV Moerse Boys promoveerde in het seizoen 2017/2018 naar de 1e klasse. Een seizoen later herhaalde zij dat huzarenstukje maar nu met promotie naar de Hoofdklasse. VV Moerse Boys, een voetbalclub met pit, in de kleur oranje-wit.

Door Fons Boekelder

Moerse Boys

De ploeg uit Klein-Zundert eindigden het voorbije seizoen in de 1e klasse B achter smaakmaker en kampioen VOC uit Rotterdam met 58 punten op een tweede plaats en veroverde de 1e periodetitel. De plaatselijke trots uit Klein-Zundert versloeg op zondag 16 juni jl. in een alles beslissende wedstrijd in Amersfoort VKW met 1-0 en promoveerde voor het eerst in haar bestaan naar de hoofdklasse. De touringcar voor komend seizoen is inmiddels gereserveerd voor wedstrijden naar Zuid-Limburg, Oost Brabant en-Gelderland. De verre busreizen zijn immers een noviteit voor de ploeg van succestrainer Jurgen Arnouts.

Smaakmaker

Een van de belangrijkste spelers bij Moerse Boys is de 25-jarige Daan v.d. Broek, hij is de absolute smaakmaker binnen het team van trainer Jurgen Arnouts. Het is een aanvallende twee benige middenvelder met meer dan 250 caps in de benen. Een speler als die zelf niet scoort dan wel de beslissende pass verstuurd aan een medespeler. Het is een speler met tactisch inzet zoals hij door “kenners” wordt omschreven. Topschutter bij de oranjehemden is Pim Goossens die met 22 doelpunten en tien assists direct betrokken was bij 50% van de treffers. 

Voorbereiding

Moerse Boys speelde in de voorbereiding zeven oefenwedstrijden. De eerste drie wedstrijden gingen allemaal verloren tegen respectievelijk vv Dongen (3e divisie) 4-0, SC ’t Zand (1e klasse) 3-1 en tegen het Belgische Hoogstraten uitkomend in de 2e klasse met 4-1. Daarna volgden de plaatselijke derby tegen VV Zundert (2e klasse) die onbeslist eindigden in 1-1. Tegen 4e klasser VV Achtmaal werd een klinkende overwinning van 10-0 behaald. De laatste twee wedstrijden voor de competitiestart tegen VV Beek Vooruit (2e klasse) werd met 4-1 gewonnen en tegen SV Oranje Wit (1e klasse) in Dordrecht eindigden in een 1-2 zege voor de bezoekers.   

Nieuwe trainer UDI’19/CSU

In een laat stadium werd bekend dat er een trainerswisseling zou plaats vinden omdat Stefan Hoogsteder naar de KNVB vertrok. Lodewijk de Kruif afkomstig van zaterdaghoofdklasser DUNO uit Doorwerth nam het stokje over. Een nieuwe club en een nieuwe spelersgroep vergt voor een trainer een andere benadering dan bij een zittende trainer. Hij moet de situatie binnen de selectie eerst eens rustig analyseren en proberen signalen binnen de club op te vangen en daarmee iets doen om zo tot resultaten proberen te komen. Begin augustus moest Lodewijk de Kruif al enkele teleurstellingen verwerken, Nick van Dijk is wegens een blessure voor langere tijd niet inzetbaar en Marc Koot heeft per direct besloten te stoppen met voetballen wegens een aanhoudende blessure. Trainer Lodewijk de Kruif knutselde de voorbije weken al het nodige met zijn opstelling en boekten in de voorbereiding twee overwinningen, speelde één keer gelijk en verloor drie duels. Hij weet als geen ander wat er in de competitie gevraagd wordt en dat is mouwen opstropen en kei- en keihard werken.

Zaterdagavond en toegang is gratis!

Deze eerste competitiewedstrijd is i.v.m. het bloemencorso in Zundert verplaatst naar de zaterdagavond. Veel clubs in deze competitie zijn redelijk bekende tegenstanders maar de opponent van zaterdagvond is voor UDI’19/CSU een onbeschreven blad. Wellicht zit ik ernaast, maar in mijn beleving kan ik mij niet herinneren dat beide clubs in competitieverband al eerder tegen elkaar gespeeld hebben. Wat weten we verder nog over Moerse Boys te melden? Niet veel meer dan wat ik eerder omschreven heb. Trainer Lodewijk de Kruif zal zeker over meer informatie van de tegenstander beschikken om goed beslagen ten ijs te komen bij zijn eerste thuiswedstrijd. Succes!

De wedstrijd staat onder leiding van dhr. R.J.T. Vereijken, hij wordt geassisteerd door de heren M.T. Ritsema en C.D.R. van der Hul.

Selectie UDI’19/CSU  

De selectie kent ten opzichte van vorig seizoen enkele wijzigingen. Nieuw binnen de selectie van UDI’19/CSU zijn de doelmannen Michiel Merks (vv Gemert) en Sem Verhoeven (A-1), verders zijn er nieuw binnen de selectie; Willem Tieben (UNA), Ferhat Coskun (OSS’20), Robin Walk (Prinses Irene), Jordy van Horrik (UDI-2), Jorg Verhoeven UDI-2) en Cas Willems (UDI-2). De selectie bestaat dit seizoen uit een spelersgroep van 22 spelers waarvan drie doelverdedigers.

Zoals al eerder bekend werd gemaakt is Tim Wolf gestopt met voetballen. Verder maken Youri v.d. Kruijssen (Boekel Sport) Sidney Gakpo (RPC), Rinke Pennings (RPC), Aria Hashemi (TEC), Tim Hoefs (UDI-2) en Jurre Massa (UDI-2) geen deel meer uit van de selectie.

Laatste officiele wedstrijden tegen elkaar

Pupil van de Week

Pupil van de Week • Vince van As

Hallo,

Vince van As is 7 jaar oud. Vince is een en al voetbal. Hij voetbalt zelf het liefst de hele dag en kijkt graag voetbal, buiten en op tv. Hij neemt zelfs wedstrijden op om terug te kijken. Vince heeft nog 3 oudere broers en woont in Uden. Gaat dit schooljaar naar groep 4.

Komend jaar speelt hij in jo8-6. Afgelopen jaar heeft hij met jo8-5 mee gedaan als keeper, omdat hun keeper (zijn grote broer) uit de running lag door een gebroken sleutelbeen. Dit jaar wil hij graag gaan voetballen ipv keepen. Het liefst speelt hij middenveld of voorin.

Met vriendelijke groet,
Vince

Loterij ten behoeve van de UDI jeugd

De wedstrijdsponsor & loterijbal is geschonken door de SupportersClub UDI'19 

Het levensmiddelenpakket is geschonken door JUMBO Supermarkten Drossaard 

Deel dit artikel

Advertentie
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.