ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen5

Bekkerveld VR1 te sterk voor UDI'19/CSU VR1 in 1e competitie wedstrijd

Vrouwen

De 1e competitiewedstrijd was gelijk een pittige wedstrijd voor de vrouwen van UDI'19/CSU VR1. Meteen tegen een potentiële titelkandidaat speelde UDI'19/CSU VR1 een zwakke eerste helft en verrassend sterke 2e helft maar uiteindelijk was Bekkerveld VR1 toch te sterk en eindigde de wedstrijd in een 3-1 overwinning voor de Limburgse vrouwen.

1e Helft

Daar waar UDI'19/CSU VR1 in de bekerpoule wedstrijden de partij was die druk zette op de helft van de tegenpartij, was het Bekkerveld die UDI'19/CSU VR1 meteen onder druk zette op de Udense helft van het veld. Door een hoge trap kwam de bal rechtsvoor bij een van de spitsen van Bekkerveld terecht die aan de rechterkant de bal rakelings over Nienke van de Donk kan schieten en dus nog geen 3 minuten na de start van de wedstrijd staat UDI'19/CSU VR1 al met 1-0 achter. En de rest van de 1e helft was het de thuisploeg die meerdere keren in kansrijke posities wist te komen terwijl er vanuit UDI'19/CSU VR1 geen echte noemenswaardige kansen gecreëerd werden. Het was wennen voor de Udense vrouwen aan het ruwe duw en trek spel, waar de prima fluitende scheids overigens redelijk consequent voor floot, en het snelle voetbal dat Bekkerveld liet zien.

Positief was wel dat het ook Bekkerveld niet meer lukte om te scoren, dus werd de rust opgezocht na 45 minuten hard strijden om het doel schoon te houden.

2e Helft

Wat Janine Rongen tijdens de rust bij de vanwege corona maatregelen op het veld gehouden peptalk heeft gezegd tegen de speelsters is onbekend, maar in de eerste minuten van de 2e helft was er gelijk  spektakel te zien van UDI'19/CSU VR1 op de speelhelft van Bekkerveld. Er wordt beter overgespeeld en de duels worden feller aangegaan en eerder gewonnen. Bekkerveld kan nog steeds niet de voorsprong vergroten als na 13 minuten speeltijd in de 2e helft Nicole Theunisz met een mooie boog de bal over de naar voren uitgelopen keepster kan spelen en de bal bijna zeker het doel in lijkt te stuiteren, maar helaas kaatst de bal tegen de paal en weer terug het veld in. Een kans op doel die de wedstrijd had kunnen kantelen in het voordeel van UDI'19/CSU VR1 nadat ze de eerste fase van de 2e helft zoveel beter waren gaan spelen.

Nu is het toch Bekkerveld die uit een vrije trap recht voor het doel de bal dwars door de muur van UDI'19/CSU VR1 kan spelen en hierdoor nog geen 3 minuten later de 2-0 laat noteren. Een tegenvaller voor UDI'19/CSU VR1 die juist nu met beter spel kansen afdwingt.

De Udense vrouwen geven echter niet op en in de 61e minuut kan Mabel Cremers met een mooie steekpass dwars door de Bekkerveldse verdediging Ashly Henraath bereiken die de bal net met haar voet langs de keepster schiet en eindelijk kan UDI'19/CSU VR1 haar eerste treffer van de nieuwe competitie vieren. De stand is 2-1 en met het betere spel is de wedstrijd nog niet verloren met nog een krap half uur spelen te gaan.

Er komt een fase waarin UDI'19/CSU VR1 probeert de aansluitingstreffer te maken, maar ondanks een paar kansen lukt het ze niet om door te zetten om de 2-2 te scoren. Bekkerveld ziet wel haar kans schoon als ze in de 86e minuut de 3-1 scoren en daarmee de winst definitief voor de thuisclub is. UDI'19/CSU VR1 probeert haar reputatie waar te maken om in de laatste minuten nog te scoren, maar het blijft bij een paar kleine kansen.

Het is jammer dat op de momenten dat UDI'19/CSU VR1 beter ging spelen in de 2e helft juist op dat moment Bekkerveld de 2-0 en de 3-1 maakte, er zat een betere flow in het spel in de 2e helft waarbij de potentie van het jonge team zichtbaar werd.

Volgende week de competitiewedstrijd tegen HVCH VR1, een team waar ze nog maar net 2 weken geleden in de bekerpoule 2-2 gelijk tegen speelden en die net als UDI'19/CSU VR1 gebrand zal zijn op een overwinning. De wedstrijd is op zondag 27 september om 11 uur thuis bij UDI'19/CSU.