ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen

Eerste (oefen)wedstrijd UDI´19/CSU VR1 sinds maart!

Algemeen - Vrouwen

Eerste oefenwedstrijd UDI´19/CSU VR1 sinds maart 2020 tegen Rood Wit '62 VR 1 levert volle winst op:4-0!

De eerste wedstrijd voor het Udense Vrouwen 1 sinds de uitbraak van het Corona virus in maart 2020 kon eindelijk gespeeld worden op 16 augustus thuis bij UDI'19/CSU in Uden. Tegenstander was Rood Wit ’62 uit Helmond, een tegenstander waar de dames al eerder in januari 2020 een oefenwedstrijd tegen gespeeld hadden en toen was de eindstand een moeizaam bereikte 1-1 gelijk.

Vooraf op papier dus een prima krachtmeting tussen de twee teams, waarbij UDI´19/CSU VR1 in de niet afgemaakte competitie op een 5e plaats stond in de 1e klasse en Rood Wit ’62 meestreed in de top van de 2e klasse.
Uiteraard was de vraag of de lange onderbreking nog nadelige gevolgen heeft gehad voor het spel van UDI´19/CSU VR1 en de Udense speelsters hebben daar vandaag overtuigend een antwoord op gegeven.

Ondanks de hitte op het veld had iedereen er zin in en werd er voortvarend afgetrapt en ging de thuisclub direct in de aanval. Vrij snel kwam de beloning van het energieke spel van UDI´19/CSU VR1 toen Fenne na een assist van Kim de bal kreeg en de keepster kon omzeilen en het eerste doelpunt van UDI´19/CSU VR1 op haar naam zette.
Een mooie opsteker voor het team en een voorbode voor de overige goals. Er volgen nog een paar kansen voor UDI´19/CSU VR1 die er niet in willen totdat in de 20e minuut Mabel gebruik maakt van verwarring bij de tegenstander en met een mooie loopactie vanaf net voorbij de middellijn de bal naar voren brengt en met een mooi schot op de rand van de 16 meter de bal over het hoofd van de keepster in het net schiet. Een ware beauty van een goal en het staat 2-0.

Ondertussen zorgt de verdediging er voor dat Rood Wit ’62 niet echt gevaarlijk wordt voor het doel van Nienke en anders lost Nienke het zelf netjes op. Kort na de wegens de warmte ingelaste drinkpauze wordt er een mooie aanval vanuit achteren opgezet waarbij de bal uiteindelijk via Kerensa in de 16 meter terecht komt waar Kim in kan komen lopen en met een mooi boogballetje het derde doelpunt scoort voor UDI'19/CSU VR1.

De tweede helft start rommeliger en er gebeurt een lange tijd niets noemenswaardigs tot aan de drinkpauze. Pas na de drinkpauze wordt het spel weer beter en komen er nieuwe kansen voor UDI´19/CSU VR1. De druk wordt op het doel van Rood Wit ’62 opgevoerd wat leidt tot een serie corners voor de thuisclub die helaas niet benut worden. Totdat de bal vanuit de zijlijn aan de linkerkant met een hoge bal bij Mabel terecht komt die de bal doortikt naar Marit die met een mooie actie een verdediger van zich af houdt en de bal klaar legt voor Senne. Senne op haar beurt laat er geen gras over groeien en schiet de bal hard aan de linkerkant in het net. 4-0 en dat wordt ook de eindstand. 

Er is hard gewerkt, er werd goed overgespeeld en het resultaat mag er dan ook zijn. Nu dit spel verder perfectioneren en de eerstvolgende gelegenheid hiervoor is de oefenwedstrijd tegen ST SV Someren /NWC VR1, aanstaande donderdag om 20:00 uur uit in Someren.

Deel dit artikel

Advertentie
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.