ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

Jeugdspelers UDI'19 trainen al maandenlang, maar missen de wedstrijden

- Algemeen - Jeugd

Terwijl jongeren tot en 26 jaar onlangs weer mogen trainen in groepsverband trainden kinderen al die maanden gewoon door.

Wedstrijden ontbreken in die tijd en die worden door jeugdspelers van UDI'19 gemist.

Bron: DTV Uden

"Met een team naar een wedstrijd toe gaan en dan alles geven om die wedstrijd te winnen", zegt de 12-jarige Daan van UDI'19 J013-1. "In wedstrijden tegen andere teams zie je hoe goed je bent", zegt teamgenoot Kick (11). Beide jongens missen de wedstrijden op zaterdag.

"We missen de wedstrijden. Nu spelen we af en toe een wedstrijd tegen een ander team van UDI, maar dat is toch minder leuk", zegt Daan. "Spelers van UDI kennen we allemaal. Als we naar een wedstrijd moeten, of thuis spelen. Dat is leuker", zegt Kick weer.


Normaal gesproken trainen de voetballertjes doordeweeks ter voorbereiding op de wedstrijd van zaterdag, maar die is er nu niet. "Nu leren we al dingen voor het nieuwe seizoen. Dus we zijn al aan het voorbereiden, bijvoorbeeld conditie en zo", zegt Kick.

'Situatie is niet ideaal'

Trainer Niels van Kessel noemt het ontbreken van wedstrijden 'een situatie die niet ideaal is', maar aan motivatie om te blijven trainen is bij de kinderen geen gebrek. "Het zijn ambitieuze jongens en meiden die in dit team spelen. Ik kan ze lekker aan de gang houden", zegt hij.

Training geven is voor mij een uitlaatklep

• Niels van Kessel

Hoe is het voor de trainer zelf? Is hij nog wel gemotiveerd nu er geen wedstrijden tussendoor zijn? "Ik geef altijd met plezier training. Ik kan in het weekend niet naar de kroeg en ik zie mijn vrienden minder. Training geven is toch mijn uitlaatklep. De meeste mensen werken thuis, dus ik voel me bevoorrecht dat ik hier buiten training mag geven."

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.