ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2

Monsterscore op “Parkzicht” voor UDI’19/CSU

Algemeen - UDI-1

De vijfde oefenwedstrijd in aanloop naar het nieuwe seizoen leverde UDI’19/CSU een monsterscore op. In Uden op het eigen sportpark “Parkzicht” won de ploeg van trainer Lodewijk de Kruif met speels gemak van Prinses Irene uit Nistelrode dat uitkomt in de tweede klasse met 9-1.

Door: Fons Boekelder

Terugzien
Voor Robin Walk was dit min of meer een speciale wedstrijd; de Udense middenvelder speelde twee seizoenen in dienst voor de ploeg uit Nistelrode. Ook voor Gijs Toonen afkomstig uit Nistelrode was dit een bijzondere wedstrijd. Sinds 2014 is Gijs actief in de jeugd van UDI’19/CSU en nu dit seizoen is hij aan de 1e selectie toegevoegd.

1e helft
Zonder de geblesseerden Anwar Tuithof, Nick van Dijk, Mouctar Jalloh en Noah Werner trad UDI’19/CSU aan tegen Prinses Irene. Op papier was de thuisploeg duidelijk de favoriet, wist ook trainer Lodewijk de Kruijf vooraf:  “Dat je deze wedstrijden behoort te winnen mag duidelijk zijn, we willen doorgaan waar we mee bezig zijn”.

Klassenverschil
Het klassenverschil werd al snel duidelijk. Tot de tiende minuut kon Prinses Irene vol trots zeggen dat het nog steeds 0-0 stond. Daarna was het echter prijsschieten voor de “tricolores”. Tufan Koca brak de ban met een schot dat van richting werd veranderd: 1-0. Tien minuten later tilde Roald van Hout de voorsprong naar 2-0. In de 23e minuut knalde Jeroen van Schoonhoven van afstand hard binnen: 3-0. Een minuut later is er een pass van Lars van Geelkerken vanaf de rechter flank die Roald van Hout bereikt en die zijn tweede treffer voorbij de Prinses Irene doelman binnen werkt: 4-0. Twee minuten later is Ted Heijckmann met een  loepzuivere voorzet die Raoul Oomen bereikt en hij de 6-0 tegen de touwen binnen werkt. Een pass van Rick Wouters in de 38e minuut was op maat voor Jeroen van Schoonhoven, die ook zijn tweede treffer van de avond liet bijschrijven: 6-0. Voor Jeroen van Schoonhoven was de koek schijnbaar nog niet op, hij voltooide een hattrick voor rust door de 7-0 te scoren. Op slag van rust scoorde ook Raoul Oomen zijn tweede treffer van de avond uit een voorzet van Lars van Geelkerken wat een 8-0 ruststand betekende en de wedstrijd al lang en breed gespeeld was.

2e helft met veel wissels
Trainer Lodewijk de Kruijf bracht vervolgens in de tweede helft veel verse krachten binnen de lijnen. Zoals Gijs Toonen die koud in het veld stond en met een kopbal voor de 9-0 zorgde. Het was wachten op een tiende treffer, maar deze viel niet aan UDI’19/CSU zijde, het was Aron van der Rijt die de eer voor de bezoekers wist  te redden: 9-1. Na deze treffer waren er nog voldoende mogelijkheden om de stand naar dubbele cijfers te tillen maar meer  doelpunten bleven uit.

Zaterdag 22 augustus as. spelen de Udenaren een uitwedstrijd bij 3e divisionist vv Dongen, aanvang 12.00 uur.