ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

Slechte start UDI’19/CSU in eerste competitiewedstrijd

- Algemeen - UDI-1

UDI’19/CSU maakten zondagmiddag in de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen 2020-2021 tegen AWC uit Wijchen een slechte competitiestart. Op “Parkzicht” gingen de “tricolores” met maar liefst 0-3 onderuit.

Door:Fons Boekelder

De Udenaren hebben zondagmiddag tegen AWC niet aan klantenbinding gedaan. Na  een goede voorbereiding konden zij zondagmiddag daaraan geen  goed vervolg aan geven. De Udenaren wisten in het verleden alleen in het seizoen 2016-2017 een eerste competitiewedstrijd te winnen. De Udenaren kwamen toen uit in de Derde Divisie en werd vv Dongen met 3-1 verslagen. Nu vier seizoenen later lukte dat op het eigen sportpark “Parkzicht” wederom niet.

Afwezig

Op de opstelling ontbrak nieuweling Ted Heijckmann wegens een schorsing van één wedstrijd opgelopen bij zijn vorige club DUNO. Daardoor moest hij noodgedwongen vanaf de tribune toekijken. Anwar Tuithof was nog niet fit genoeg om de volle negentig minuten te spellen en begon op de reserve bank.

Eerste helft

De eerste twintig minuten waren rommelig te noemen en er ontstonden er voor beiden partijen kleine kansen. De eerste aanval was voor AWC die een inzet in de tweede minuut voorlangs zien gaan. Ook een speler van AWC probeerde het in de tiende minuut met een afstandsschot die doelman Ralph Vos iets te ver voor zijn doel zag staan maar hij kon de keeper niet verrassen. Na bijna een kwartier op de klok is er een toegekende vrije trap voor de Udenaren. Deze werd door AWC tot hoekschop verwerkt die vervolgens niets opleverde, alhoewel Thijs van der Linden werd gehinderd door duwen in de rug van Sven Jansen waardoor hij niet raak kon koppen. Ook een overtreding op Jeroen van Schoonhoven binnen de zestien meter werd door scheidsrechter Dhr. Gijs Stevens niet bestraft en liet hij doorspelen. Een onnodige overtreding van Tufan Koca in de achtentwintigste minuut werd bestraft met een vrije trap voor de ploeg uit Wijchen en werd fataal voor de ploeg van trainer Lodewijk de Kruijf. Vrije trap specialist bij AWC Boy Vissers legde de bal panklaar op het hoofd van Safa Kizer die bij een goede loopactie naar de eerste paal bij de tweede paal kon binnen koppen: 0-1. De Udenaren gingen op jacht naar de gelijkmaker. Vrije trappen van Roald van Hout en Stijn van den Broek waren een prooi voor AWC doelman Mitchell de Kluis, die vorig seizoen actief was bij Juliana’31 uit Malden. Vijf minuten voor rust werd een bijna zekere treffer van Jeroen van Schoonhoven door de gasten voor de doellijn gekeerd.

Tweede helft

De tweede helft is amper twee minuten oud als Lars van Geelkerken de “tricolores” voor een grotere achterstand behoedt door een inzet van een AWC speler voor de doellijn te keren. Er ontstonden wel mogelijkheden voor de Udenaren, zoals een inzet van Rick Wouters die door doelman Mitchell de Kluis werd gekraakt. Ook Raoul Oomen ziet zijn goede actie over links niet beloond worden omdat Anwar Tuithof naast kopten.  Na bijna een uur speler slaan de bezoekers  keihard toe; een afgeslagen UDI aanval werd opgepikt door Daan Pauwels die voor de 0-2 tekende. Toch kregen de Udenaren kansen om terug in de wedstrijd te komen maar gaven te vaak niet thuis. Twintig minuten voor tijd kreeg Jeroen van Schoonhoven twee mogelijkheden om tot scoren te komen. Zijn eerste mogelijkheid werd uit een voorzet van Anwar Tuithof maar net naast gekopt, de volgende kopbal moest de paal redding brengen voor AWC. Tien minuten voor tijd slaat de ploeg wederom uit een counter toe, na het mis tasten van Wietse van Lankveld kwam de bal bij Safa Kizer die de bal breed legde op Fren Stevens die voor de 0-3 eindstand zorgde. Gelukkig hebben de Udenaren een week de tijd om van deze domper te hestellen en kunnen zij toewerken naar de uitwedstrijd tegen Moerse Boys in Klein-Zundert, die eveneens de eerste wedstrijd bij Juliana’31 met 3-1 verloren. Ondanks deze tegenvaller werd Lars van Geelkerken door supportersclub UDI’19 tot “Man of the Match”gekozen.

Reacties

Lars van Geelkerken sprak na afloop met DTV waar hij zei “we speelden veel te veel de lange bal en stonden achterin te snurken en speelden als een kip zonder kop”.

Ook trainer Lodewijk de Kruif was achteraf zeer ontevreden en sprak o.a. over “we waren niet scherp genoeg in de duels, mentaal kwetsbaar en de uitvoering was schrijnend, dit had ik totaal niet verwacht en was het een klap met de hamer”.

Opstelling UDI’19/CSU

Ralph Vos, Lars van Geelkerken, Thijs van der Linden, Wietse van Lankveld, Rick Wouters (Dick Smits), Stijn van der Broek (77e Gijs Toonen), Robin Walk, Raoul Oomen, Roald van Hout, Tufan Koca (44e Anwar Tuithof), Jeroen van Schoonhoven

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.