ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen1
UDI19
CSU

UDI’19/CSU behaalde knap resultaat tegen FC Kleve

Algemeen - UDI-1

UDI’19/CSU speelde zaterdagavond op sportpark “Parkzicht” haar laatste oefenwedstrijd van een sessie van zeven wedstrijden, voordat op zondag 6 september as. de competitie van start zal gaan met een thuiswedstrijd tegen AWC uit Wijchen. Tegenstander was deze avond het Duitse FC Kleve uitkomend in de Oberliga Niederrhein die met 2-0 werd verslagen.

Door: Fons Boekelder

De oefenwinst van zaterdagavond heeft het team nog eens een extra boost gegeven op  het nodige zelfvertrouwen.  Trainer Lodewijk de Kruif begon met Michiel Merks op doel, centraal achterin kregen Thijs van der Linden en Wietse van Lankveld de voorkeur, met vlak voor hen Stijn van den Broek en Robin Walk. De aanvallende backs waren Lars van Geelkerken en Rick Wouters. Het middenveld werd gevormd door de veelvuldig opkomende spelers Raoul Oomen, Roald van Hout en Tufan Koca die spits Jeroen van Schoonhoven van nieuwe impulsen moesten voorzien.

De eerste mogelijkheid ontstond al na een minuut spelen als Tufan Koca een voorzet van Roald van Hout in kansrijke positie in het zijnet werkte. Na een kwartier spelen is er een mogelijkheid voor de bezoekers om tot score te komen. Een pass vanuit het midden bereikt een van de aanvallers van FC Kleve, maar zijn inzet gaat over. Na een half uur spelen is het voor de “tricolores” raak; een pass van Lars van Geelkerken bereikt spits Jeroen van Schoonhoven die op de juiste plaats stond om zijn achtste treffer in de voorbereiding binnen te werken:1-0. Nadien kwamen meerdere UDI’19-spelers in kansrijke positie en was het wachten op een tweede treffer maar hadden hun vizier nog niet op scherp staan. Op slag van rust wordt een verkeerde pass van Jeroen van Schoonhoven door een FC Kleve speler onderschept die daardoor een vrije kans krijgt om zijn team op gelijke hoogte te brengen, diens inzet gaat echter over.

Tweede helft

De tweede helft begon direct met een mogelijkheid voor de Udenaren om de stand naar  2-0 te tillen wanneer Jeroen van Schoonhoven maar rakelings over schiet. De duels werden feller en het fysieke FC Kleve hadden diverse overtredingen nodig om de Udenaren van scoren te behoeden. Na een half uur spelen is er overtreding op Roald van Hout binnen het strafschopgebied wat een strafschop had kunnen opleveren, maar het spel mocht van scheidsrechter Roy Witlox gewoon doorgaan. Een combinatie tussen Lars van Geelkerken, Anwar Tuithof en Jeroen van Schoonhoven leverde niet het gewenste resultaat op wanneer de FC Kleve doelman redding weet te brengen. Na zeventig minuten is er een foute pass van een FC Kleve speler die Roald van Hout weet te onderscheppen en de bal ineens op doel schiet en helaas voor de UDI’19-aanhang over gaat. Tien minuten voor tijd volgt een pass van Gijs Toonen op Anwar Tuithof die voor de 2-0 zorgde. In de slotfase ontstaat er nog een grote mogelijkheid voor de gasten maar een vrije schietbal gaat over en de stand blijft ongewijzigd.

Kortom een verdiende overwinning voor de Udenaren; zij kunnen terugkijken op een goede voorbereiding naar het nieuwe seizoen toe. Van de zeven gespeelde oefenwedstrijden werd er een keer verloren, speelden zij drie keer gelijk en wonnen zij even zoveel wedstrijden.

Opstelling UDI’19/CSU

Michiel Merks (46e Ralph Vos), Lars van Geelkerken, Thijs van der Linden (46e Dick Smits), Wietse van Lankveld, Rick Wouters (85e Teun Bloem), Stijn van den Broek (55e Anwar Tuithof), Robin Walk, Roald van Hout (85e Ted Heijckmann), Raoul Oomen (72e Gijs Toonen), Tufan Koca, Jeroen van Schoonhoven.

 

Uitslagen gespeelde oefenwedstrijden

04-08-2020

UDI’19/CSU – Achilles’29 (Hoofdklasse)

0-2

08-08-2020

UDI’19/CSU – vv Gemert (Derde Divisie)

2-2

11-08-2020

UDI’19/CSU – De Bataven (1e klasse)

3-3

15-08-2020

Rhode/van Stiphout Bouw (1e klasse) – UDI’19/CSU

1-3

18-08-2020

UDI’19/CSU – Princes Irene (2e klasse)

9-1

22-08-2020

vv Dongen (Derde Divisie) – UDI’19/CSU

1-1

29-08-2020    

UDI’19/CSU - FC Kleve(D) (Oberliga Niederrhein)

2-0

UDI’19/CSU behaalde knap resultaat tegen FC Kleve
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.