ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen6

UDI’19/CSU doet aan klantenbinding

Algemeen - UDI-1

Na de zeperd van verleden week tegen AWC stond de uitwedstrijd tegen Moerse Boys uit Klein–Zundert op het programma.

Daar hebben De Udenaren laten zien hoe het wel moet, hard werken in combinatie met aardig voetbal en scoren leverden de “tricolores” een verdiende 0-2 zege op en daar viel werkelijk niets op af te dingen. Met wat meer accuratesse had het team van Lodewijk de Kruif de score verder uit kunnen bouwen.

Door: Fons Boekelder

Het was prima weer om te voetballen, maar op een door coronamaatregelen beperkt gevuld sportpark Akkermolen waar niet meer dan tweehonderd vijftig vooraf geregistreerde  supporters aanwezig waarvan er maximaal twintig uit Uden werden toegelaten.

Blessures

Trainer Lodewijk de Kruif was noodgedwongen na de wedstrijd van verleden week wat wijzigingen in zijn elftal aan te brengen door blessures van Tufan Koca, Robin Walk en Raoul Oomen. Teun Bloem naam de positie van Lars van Geelkerken over die vervolgens naar het middenveld verhuisde en de positie van Robin Walk overnam en daar samen met Stijn van den Broek het blok vormden voor de UDI-defensie. Anwar Tuithof vorige week nog wisselspeler nam de positie van Raoul Oomen over.

In de beginfase van de wedstrijd bleek kort dat beide teams nog aan elkaar gewaagd waren. Naar gelang de wedstrijd vorderde namen de gasten uit Uden het heft volledig in eigen handen. De Udenaren straalden meer kwaliteit uit en leken gebrand te zijn op de eerste overwinning van het nog prille seizoen. Lang hoefden de trouwe “supportersschare” niet te wachten op de eerste treffer van hun favorieten. Een splijtende pass in de twaalfde minuut van Jeroen van Schoonhoven bereikte Stijn van de Broek en zorgde hij dat het team van Lodewijk de Kruif op een 0-1 voorsprong kwam.  Een minuut later was Anwar Tuithof met een afstandsschot dicht bij de tweede treffer voor de “tricolores”, zijn inzet scheerde maar rakelings naast. Ook de hard werkende Jeroen van Schoonhoven wist uit een hoekschop met een kopbal geen doel te treffen. In de vierentwintigste minuut is er een spelhervatting waar de aanvoerder van thuisclub Joris Goossens in de fout ging. Roald van Hout kon hiervan profiteren en de 0-2 op het scorebord bracht. De wedstrijd leek gelopen en Ted Heijckmann, Jeroen van Schoonhoven en Anwar Tuithof kregen nog kansen om de score te verhogen maar doelpunten bleven uit.

Tweede helft

Na rust zagen wij een feller Moerse Boys, maar de Udenaren lieten zich niet gek maken en hadden de wedstrijd volledig onder controle. Een eretreffer leek er in de slotfase voor de gastheren nog in te zitten maar de treffer werd wegens aanvallen van doelman Ralph Vos waardoor hij de bal los liet afgekeurd en de stand bleef ongewijzigd en de drie punten gingen meer dan verdiend in de knip mee de bus in naar Uden.

Volgende week spelen de Udenaren thuis tegen sv Meerssen, de gedeelde nummer vijf op de standenlijst om de aansluiting met de top niet uit het oog te verliezen.