ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2

UDI'19/CSU VR1 door naar landelijke bekerronde na 2-2 gelijkspel tegen HVCH VR1

Vrouwen

Na een vroege achterstand van 2-0 in de eerste 10 minuten slaagde UDI'19/CSU VR1 afgelopen zondag erin om langszij te komen met HVCH VR1. Er had meer in kunnen zitten voor UDI'19/CSU VR1 gezien de kansen die er zijn geweest in met name de 2e helft. Door de winst in het 1e beker duel en het gelijkspel in de laatste poule wedstrijd eindigt UDI'19/CSU VR1 als tweede in de bekerpoule en gaan ze door naar de landelijke bekerronde.

1e helft

In de eerste minuten zet UDI'19/CSU VR1 meteen druk op HVCH VR1 en er volgt al snel een kans voor UDI'19/CSU VR1 , maar het is tegen de verhouding in HVCH VR1 die in de 4e minuut de 1-0 scoort door een misverstand tussen de udense verdediging en de keepster. De udense vrouwen laten zich niet uit het veld slaan en gaan door met aanvallend voetbal om de gelijkmaker te scoren. Maar nog geen 6 minuten later scoort HVCH VR1 uit een vrije trap. Met een fraaie kopbal wordt keepster Nienke verrast en is het zomaar 2-0 na amper 10 minuten spelen. Dit slaat wel een deuk in het zelfvertrouwen van de udense vrouwen en het is nu echt zaak om te zorgen dat de achterstand niet verder oploopt en tegelijk te zorgen voor minimaal 2 goals voor een gelijkspel.

Het eerste lukt wel, de rest van de eerste helft en (spoiler alert) ook de tweede helft lukt het de thuis club niet meer om te scoren. De udense verdediging en de keepster houden de boel goed dicht en daar waar het niet lukt worden ze geholpen met een beetje extra geluk waardoor HVCH VR1 niet verder meer komt dan 2 doelpunten.

Voor het tweede deel van de opdracht om nog minimaal 2 doelpunten te scoren staat er nog ca 80 minuten op de klok. De rest van de eerste helft speelt zich veelal op de helft van HVCH af waarbij UDI'19/CSU VR1 goed druk zet. De doelvrouw van de thuis club staat echter haar mannetje en tikt menige bal over het doel heen. In de 26e minuut kan Yentl Zinken haar toch verrassen en plaatst de bal op afstand hoog in het net waar ze er net niet bij kan en de 2-1 is een feit. In de laatste fase van de 1e helft wordt er fel gestreden maar doelpunten blijven uit. De ruststand is dus 2-1 met potentie voor een betere uitslag.

2e helft

In de 2e helft gaat UDI'19/CSU VR1 door met druk zetten op HVCH en komt een paar keer dicht bij de 2-2, maar dan wordt de bal toch op het nippertje van het doel weggeschoten of gaat de bal net naast. Ook Nienke moet af en toe stevig ingrijpen maar houdt haar doel samen met de verdediging mooi leeg. Een groot deel van de tweede helft komen er een aantal kansen voorbij voor UDI'19/CSU VR1, net als in de 1e helft, maar het lukt ook UDI'19/CSU VR1 telkens net niet om te scoren. Een vrije trap van Yentl wordt nipt over het doel getikt en ook uit de corners komt een tijdlang geen doelpunt, zowel voor UDI'19/CSU VR1 niet als voor de thuisploeg. Naarmate de tijd verstrijkt wordt het spannender en beseffen de beide ploegen dat diegene die nu scoort de morele overwinnaar is. HVCH wil overtuigend winnen en UDI'19/CSU VR1 wil minimaal gelijkspel en ze gaan er beiden voor.

Zes minuten voor einde van de officiële speeltijd krijgt UDI'19/CSU VR1 een corner die eindelijk voor de verlossende 2-2 zorgt. Mabel Cremers neemt de corner en schiet de bal voor het doel, daar wordt de bal omhoog gekopt en daarna kopt Ashly Henraath de bal over de keepster heen en heeft UDI'19/CSU VR1 het verdiende gelijkspel binnen.

Nu begint het echt spannend te worden in de laatste minuten en beide teams krijgen haast om de overwinning naar zich toe te trekken. Het is UDI'19/CSU VR1 die in korte tijd nog een paar goede kansen krijgt waarbij de bal in het zijnet belandt of net achter de lat valt of de keepster plukt de bal weg. Uiteindelijk fluit de prima fluitende scheids de wedstrijd af en heeft UDI'19/CSU VR1 laten zien dat ze ondanks een snelle achterstand zich toch niet opzij laten zetten.

Met de 2-2 gelijk en de eerdere winst op Nooit Gedacht VR1 plaatst UDI'19/CSU VR1 zich als 2e in de poule achter Woezik VR1 voor de landelijke beker ronde. De strijd zal dan gaan tussen een team uit de 1e klasse, hoofdklasse of topklasse, de loting zal uitwijzen wie de tegenstander wordt.

Nu eerst weer voorbereiden op de start van de competitie met direct op 20 september een uitdaging uit tegen Bekkerveld VR1, die afgelopen seizoen bovenaan stond in de competitie. Zijn de dames er klaar voor om in de eerste wedstrijd een statement neer te zetten ?